roxeanne hazes
BNers

André Hazes neemt het op voor zijn moeder in openhartig bericht Instagram

André Hazes heeft na de uitspraken van zijn zus Roxeanne de tijd genomen om een lang en openhartig bericht te plaatsen op Instagram om zijn moeder Rachel Hazes te steunen: “Ik hoop oprecht dat je je niet gek laat maken door uitspraken van iemand die jou op alle mogelijke manieren klein probeert te krijgen,” aldus de volkszanger.

Met pijn in het hart

Het hele bericht klinkt als volgt: “Ma, met pijn in mijn hart en plaatsvervangende schaamte heb ik deze berichten vanuit het buitenland over je moeten lezen. Je hebt voor ons gezorgd en gevochten als een leeuwin toen we klein waren en ik kan mij als 1 van jouw 2 kinderen totaal niet vinden in de beweringen die er over je gedaan zijn.’

“Ik ben dankbaar voor wat jij hebt weten te maken van onze rommelige jeugd en de prestatie die je hebt geleverd door mij te maken wie ik nu ben. En van mij krijg je daar eeuwig respect voor terug.”

roxeanne hazes

Roxeanne Hazes bij Beste Zangers

Tijdens het programma Beste Zangers vertelde Roxeanne openhartig over “nare vorm van heimwee” die ze opliep door “trauma’s uit haar jeugd.” Ze zei hierover dat haar moeder in de eerste maanden na het overlijden van haar vader een boek schreef: “Toen heb ik mijn moeder negen maanden niet bij me gehad. Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen.” Daar hield de dochter van de overleden volkszanger naar eigen zeggen een “enorme knauw” aan over.

Roxeanne en Rachel liggen al langere tijd in de clinch met elkaar. Rachel wil dat haar dochter getuigt in een rechtszaak. De rechter heeft toen bepaald dat Roxeanne in oktober moet getuigen. Zij heeft echter laten weten daar geen interesse in te hebben.