Er wordt steeds vaker gezegd dat de Belgische prins Gabriël en Nederlandse prinses Amalia smoorverliefd zijn op elkaar. Deze geruchten worden momenteel steeds meer bevestigd omdat nu ook vrijwel alle Argentijnse roddelbladen erover schrijven.

Maar het zijn niet alleen de Argentijnse bladen die erover schrijven want ook in Duits is dit momenteel een hot topic. Volgens deze bladen is Prinses Amalia (17) verliefd op prins Gabriël (18). De bladen zeggen ook dat de twee in het geheim samen zijn ,terwijl dat eigenlijk wettelijk gezien onmogelijk is als ze zouden willen trouwen. Terwijl Alexia voor een iets wilder pad heeft gekozen en wat pikante kleding heeft aangetrokken lijkt het erop dat haar zus Amalia voor een iets stabielere weg kiest.

BEKIJK OOK:  Prinses Amalia maakt zeer ingrijpend besluit

Trouwen

De twee zouden namelijk volgens de Belgische grondwet nooit mogen trouwen. In de wet staat namelijk het volgende: “Leden van het stamhuys van Oranje-Nassau voor altyd uyt alle magt of gezag in België uitgesloten zyn”.

Hiermee zeggen ze dus eigenlijk dat iemand van het Nederlandse koningshuis geen macht mag uitoefenen in België, nooit niet.

Er zijn echter wel manieren om ervoor te zorgen dat de twee toch zouden kunnen trouwen, prins Gabriël zou namelijk ervoor kunnen kiezen om een Nederlandse nationaliteit aan te nemen en dan zou het probleem opgelost zijn. De Belgische grondwet zou eventueel ook nog aangepast kunnen worden.


Like it? Share with your friends!