Keiharde klap voor Hans Klok, illusionist hevig geëmotioneerd
BNers

Keiharde klap voor Hans Klok, illusionist hevig geëmotioneerd

Het zijn enorm zware tijden voor Hans Klok. De 53-jarige illusionist kwam er eerst achter dat hij naar eigen zeggen ‘niets voorstelt’ in de Verenigde Staten. Maar de rampspoed gaat verder, want nu de Harbour Club in Amsterdam is gesloten ziet hij maar liefst 50 shows in rook opgaan.

De gemeente besloot gisteren om The Harbour Club te sluiten naar aanleiding van een explosie bij de horecazaak, die plaatsvond in de nacht van 9 op 10 augustus.

Keiharde klap voor Hans Klok, illusionist hevig geëmotioneerd

Klok zou volgende maand beginnen met zogenaamde try outs, maar ziet dat plan in duigen vallen. ”Heel triest voor alle betrokkenen, er werken meer dan tweehonderd mensen. De coronacrisis was al een enorme aderlating en nu komt deze klap daar nog bovenop”, zo zegt Hans. “Nu moet The Harbour Club sluiten door een strijd tussen criminelen. Dan voelt het toch een beetje of misdaad loont.”

Vechten voor heropening

Hoewel het Hans allemaal niet koud laat, is hij niet van plan de handdoek in de ring te gooien. ””Ik ben onderweg met mijn circus Hans Klok & Friends. Misschien ga ik die tour wel verlengen”, zegt hij.

De illusionist heeft vooral zorgen voor de mensen die werkzaam zijn in de horecazaak. “Ik vind altijd wel werk, maar het was echt mijn tweede huis. De dansers, band, zangers en zangeressen die er werken, voor hen is het erg. We gaan voor een heropening vechten.”