Gerard Joling is in de talkshow van Humberto Tan aangesproken op zijn uitspraken over D66-leider Sigrid Kaag. Zo omschreef hij haar onder andere als een heks: “Gerard Joling, dat kun je niet zeggen.”

Talkshow

Tan had het gister in zijn talkshow met Frits Wester over de kwesties rondom MeToo bij D66 en de manier waarop Kaag hiermee is omgegaan. We weten inmiddels dat Gerard Joling niet op zijn mondje is gevallen. Dat was de reden waarom hij zo kritisch reageerde op de manier van handelen van de partij.

Het komt erop neer dat Joling he-le-maal klaar is met haar: “Nou ja, die is sowieso al over de houdbaarheidsdatum heen naar mijn mening. Ik zou zeggen: die bezem pakken en vlieg een tijdje weg. Hè? Lijkt mij.” Die uitspraak ging echter te ver voor Humberto. Haar als heks wegzetten is not done:

BEKIJK OOK:  Dit is het salaris en vermogen van D66-leider Sigrid Kaag

“Gerard Joling, dat kun je niet zeggen.” Waarop Joling lachend reageerde: “Moet ik het terugnemen? Want dat doe ik niet! Absoluut niet. Nee. Ik vond het een enige opmerking trouwens. Als het een goede bezem is, dan kan hij niet ver genoeg, maar dat terzijde. We moeten door!”

‘Ik weet meer dan jij’

Humberto was het er overduidelijk niet mee eens dat Joling de partijleider wegzet als heks. Toch was Gerard geen enkel moment van plan om zijn woorden terug te nemen. De reden? “Nou, ik weet meer als jij denkt, maar dat ga ik nu niet vertellen.” Op de vraag of hij daar echter meer over wil vertellen, heeft hij geen antwoord:

BEKIJK OOK:  Albert Verlinde slikt woorden weer in over Humberto Tan – “Ongelooflijk veel spijt”

“Nee joh, ik weet helemaal niks, ik zit gewoon gezellig mee te praten. Als ik denk: ik hoor wat of ik weet wat, dan geef ik gas, en als ik denk: ik kan beter m’n mond houden… Dat had ik misschien ook beter kunnen doen! Maar het vloog er al uit!”


Like it? Share with your friends!