Als er iets is wat juicekanalen graag doen, is het wel sappige nieuwtjes of beelden verspreiden. Dat is dus ook de taak van de populaire Yvonne Coldeweijer. Met haar zogeheten ‘spionnen’ is zij altijd direct op de hoogte van alle ins & outs rondom BN’ers. Echter heeft ze het dit keer íéts te bont gemaakt en is een zekere Koning hier niet van gediend.

Coldeweijer plaatste namelijk op haar instagram een foto van Kroonprinses Amalia waarop zij een Aperol spritz in haar hand heeft. Yvonne vermeld er nog bij dat ze al verwacht dat er iets gaat gebeurden. “Nu ga ik sowieso worden aangeklaagd”, zet ze bij de foto.

BEKIJK OOK:  Yvonne Coldeweijer overspannen

Ze bleek niet geheel ongelijk te hebben, een dag later liet ze namelijk al weten bericht te hebben gehad. “Heb een brief ontvangen van de RDV. of ik geen privéfoto’s meer van onze Spritzes wil posten. Want dat mag niet. Want die regel hebben ze zelf ingevoerd. Ik heb geantwoord dat ik dat niet kan beloven. Ons Amaal is namelijk echt een mood.”

Mediacode

Een foto plaatsen van een lid van het Koningshuis is not done hier in Nederland. Wanneer je wél een foto deelt van bijvoorbeeld onze koning Willem-Alexander of zijn dochters dan krijg je een brief van de Rijksvoorlichtingsdienst binnen.

Wij hebben in ons land namelijk te maken met een mediacode en die code heeft tot doel de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen. De website van Het Koninklijk Huis geeft echter ook aan dat de mediacode niet bindend is en dat de RVD-advies geeft aan de media of een foto een privéaangelegenheid betreft of niet. Media kunnen zelf beslissen of ze dit wel of niet publiceren. Het is uiteindelijk aan de rechter om het besluit te maken of een publicatie van een foto een inbreuk is op de persoonlijke levenssfeer en dus onrechtmatig is. Je hebt na het delen van een foto dus niet gelijk een probleem.


Like it? Share with your friends!