Jongen ziet een 9-5 baan niet zitten: ''Dan heb ik minder tijd om te chillen''

BNers
door Roland
zondag, 24 maart 2024 om 9:40
jongenpowned
Hoewel steeds meer mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt de jeugd nauwelijks te motiveren om aan de slag te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren heel veeleisend zijn en liever hun handen niet uit de mouwen steken.

Werken is k*t man

Omroep PowNed deed een rondje Rotterdam en vroeg verschillende mensen naar hun arbeidsethos. Er komen vrij bizarre redenen van ondervraagde jongeren. Zo zegt iemand: ''Je wil toch chillen in het leven. Ik ga je eerlijk zeggen: werken is k*t man.''
Een ander vindt rustig op bed liggen en Playstationen 'veel leuker'. Een jongen die wel werkt, geeft aan dit wel zo min mogelijk te doen. Want ja, zoveel levert een baan niet op.

'Ik moet toch ook chillen?'

Een jongen die momenteel nog op school zit (denken we) wordt gevraagd naar zijn plannen voor het volwassen leven. ''Als je straks op zoek gaat naar een volwassen baan, ga je dat dan vijf dagen per week doen?'', zo vraagt de verslaggever.
Het antwoord is alleszeggend. ''Ik denk een paar dagen in de week. Niet fulltime. Anders mis je toch wel tijd met vrienden en familie en zo, als je elke dag een baan hebt van 9 tot 5. Dan hou je niet echt tijd meer over toch om te chillen.''

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19