Voormalig wereldkampioen Shawn Barber (29) overleden

Buitenland
vrijdag, 19 januari 2024 om 20:20
candlee
De sportwereld verkeert momenteel in diepe rouw. Gisteren is de Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber overleden. De pas 29-jarige atleet werd in 2015 wereldkampioen. Volgens de eerste gegevens zijn 'medische complicaties' hem fataal geworden.

Shawn Barber overleden

Bij sportfans gaat ongetwijfeld een belletje rinkelen bij het horen van de naam Shawn Barber. Tijdens het WK Atletiek in het Chinese Peking in 2015 sleepte hij de wereldtitel in de wacht. Hij bereikte daar een hoogte van maar liefst 5,90 meter.
In hetzelfde jaar deed hij ook mee aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Daar werd hij tiende, maar het eigenlijk al een wonder dat hij mee mocht doen. Voorafgaand aan de spelen testte hij positief op cocaïne. Volgens Barber kwam dat doordat hij had gezoend met een vrouw die, zonder dat hij daar weet van had, coke had gebruikt.

Doodsoorzaak Shawn Barber

In 2020 stopte Barber met atletiek. Hij kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen, zo melden enkele media. Momenteel is er niets bekend over de doodsoorzaak van Shawn Barber. Het enige wat er naar buiten is gekomen, is dat het gaat om 'medische complicaties'.
Op sociale media en op zijn Instagram-account wordt geschokt gereageerd. De 29-jarige Shawn Barber laat zijn broer Davis, moeder Ann en vader George achter.

NET BINNEN

joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19
winter 4551699 1280

Gaat het volgende week echt sneeuwen? Dit kunnen we verwachten

apr 12, 10:40
jerneymafs

MAFS-Jerney deelt vreselijk verdriet: ''Het contrast is zo groot''

apr 12, 9:20
auto

Kinderen van topvoetballer Harry Kane betrokken bij zwaar auto-ongeluk

apr 12, 8:44