Op Twitter is massale ophef onstaan, nadat Harry Mens gisteren in een interview keiharde uitspraken heeft gedaan over vrouwen die slachtoffer zijn geworden van verkrachting bij The Voice of Holland. ”Ouwe koek”, noemt Harry de hele situatie.

Harry zat gisteren samen met advocaat Sébas Diekstra bij het BNR-radioproramma The Friday Move van Wilfred Genee. Het gesprek komt op gegeven moment op het seksueel grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland, waar Tim Hofman een uitzending aan heeft gewijd.

Volgens Harry is dat ”ouwe koek”. Als Genee hem daarop vraagt of Mens ook zo ”makkelijk” over het onderwerp zou praten als het om zijn eigen vijf dochters zou gaan, sneert Harry naar de slachtoffers: ”Mijn dochters hebben haar op de tanden, die laten zich dit niet overkomen.”

‘Zuipen, coke en theater’

Daarop grijpt advocaat Sébas Diekstra, die vijf vrouwen bijstaat in de zaak van The Voice in. Hij schrikt van de uitspraken van Harry en zegt: “Harry, dat laten overkomen.. Het lastige is: niet iedereen reageert op dezelfde manier.” Daar is Mens het niet mee eens. “Als je nuchter bent, dan gebeurt er helemaal niks. Ze gaan zuipen, ze gaan coke gebruiken dan krijg je dat soort theater”, aldus Mens.

BEKIJK OOK:  Mannen van VI Vandaag werken op de lachspieren in Marble Mania

Diekstra vond dat de televisiemaker het liet klinken alsof de vrouwen erom hebben gevraagd. “Mijn dochters hebben er geen last van”, reageerde Mens daarop.

‘Ze had al 3 keer weg kunnen lopen’

“Nu ga je bijna stellen dat die vrouwen schuldig zijn aan het feit dat het gebeurd is”, zei de presentator tegen zijn tafelgast. “Dat hoor je me niet zeggen”, aldus Mens. “Maar ze zijn bezig met hun carrière en aan de ene kant willen ze beroemd worden. Als Ali B dan heel charmant met zo’n meisje omgaat en ze gaat met zo’n man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet. En dan belt ‘ie nog netjes een taxi. Ze had ook naar het politiebureau kunnen rijden.”

BEKIJK OOK:  Zoon Peter R. de Vries loopt levensgevaar – “Veiligheidsmaatregelen”

Diekstra legde uit dat zijn cliënten, die melding hebben gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma, er veel moeite mee hebben dat het nieuws rondom The Voice weer oude herinneringen terugbrengt. “Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer mee kunnen doen”, aldus Mens.

Saskia Noort woedend: Seniele betweter

Inmiddels heeft schrijfster Saskia Noort van zich laten horen via Twitter. Noort is woedend over de uitspraken van Harry en noemt hem ‘een seniele betweter’.


Like it? Share with your friends!