Vandaag Inside werd gisteren hervat. En dat heeft Sigrid Kaag geweten. De Minister van Financiën kreeg de volle laag van Johan Derksen, die zelfs beweert dat zij de voornaamste reden is dat hij is teruggekomen op zijn besluit te stoppen met het programma.

Want Derksen was naar eigen zeggen echt van plan om niet meer terug te keren. Hij voelde zich niet gesteund door Talpa, dat excuses van hem eiste. Ook de ‘cancelcultuur’, waar de 73-jarige TV-coryfee eerder nog slachtoffer van zei te zijn, beviel hem niet. Maar tijden veranderen.

BEKIJK OOK:  Breaking: Vandaag Inside gaat doorstart maken, mét Johan Derksen

In de tijd dat het programma niet op tv was, werd Derksen door veel Nederlanders een hart onder de riem gestoken. Thuis ontving hij honderden steunbetuigingen in de vorm van brieven, bloemstukken en sigaren. Dat raakt Derksen. ”Dat we zo populair zijn, had ik me nooit gerealiseerd.”

Johan Derksen maakt ''smerige arrogante trut'' Sigrid Kaag helemaal kapot

Sigrid Kaag

Volgens Derksen is er ‘één mevrouw die hem heeft doen besluiten terug te keren op tv’: ”En dat is die vreselijk arrogante mevrouw Kaag. Die nergens van wist en ons nooit op tv heeft gezien. Die zei: ‘Het is goed dat hij weg is.’ En toen zei ze iets heel lelijks, en dat hebben mensen niet zo begrepen: ‘Ik heb vernomen dat dat programmaatje is ontstaan vanuit een voetbalprogramma. Ja, dan begrijp je wel hoe zoiets kan…’En dan denk ik: wat ben je toch een smerige en arrogante trut.”


Like it? Share with your friends!