Erica, de moeder van Maxime Meiland heeft onlangs zeer kritische uitspraken gedaan over de islam en krijgt hier veel kritiek op. Omdat Maxime Meiland zich hier niet publiekelijk van heeft gedistantieerd, kondigt matrassenbedrijf Emma aan dat het bedrijf de samenwerking per direct stopzet.

Veel kritiek op de biografie van moeder Erica

In haar biografie “Erica: De motor achter de Meilandjes” heeft Erica verschillende uitspraken over de Islam gedaan die bij veel mensen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Erica geeft aan niets tegen buitenlanders te hebben, maar met de islamisering van Nederland heeft ze wel problemen. Ze heeft het in haar boek ook over “die klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen”. Het meeste kritiek krijgt Erica echter over de opmerking “rot op joh, met je boerka” en het feit dat ze vrouwen in boerka en niqab vergelijkt met pinguïns.

BEKIJK OOK:  Maxime Meiland is precies zoals ze is – ‘Ze in het echt ook zo dom’

Maxime deed geen afstand van uitspraken na verzoek

Matrassenbedrijf Emma geeft aan dat ze Maxime niet willen beoordelen op de uitspraken van haar moeder. Maar nadat het bedrijf Maxime meerdere keren gevraagd zou hebben om afstand te doen van de uitspraken, zou zij hier niet op hebben gereageerd. Het bedrijf schrijft daarom op Instagram dat het de samenwerking met Maxime Meiland is gestopt.


Like it? Share with your friends!