Heftig noodweer op komst: hier gaat het zometeen gigantisch los

Nieuws
door Roland
zondag, 26 mei 2024 om 12:03
donkere wolken
De afgelopen week werd Nederland geteisterd door noodweer. Het KNMI heeft ook voor vandaag een niet zo'n leuke boodschap. Vanmiddag krijgen we wederom te maken met onweer en hagel. Om die reden heeft het weerinstituut code geel afgegeven voor het hele land.

Code geel

Speciaal voor de 'ik geloof niet niets van-lezers nemen we dit keer niet alleen de informatie van het KNMI over, maar raadplegen we ook Weeronline.
Het KNMI laat om te beginnen weten dat er vanmiddag en vanavond enkele regen- en onweersbuien komen. Op sommige plekken kan dat gepaard gaan met hagel en windstoten. Code geel is afgegeven voor alle regio's, met uitzondering van de Waddeneilanden.
Weeronline is het voor de verandering roerend eens met de collega's van het KNMI. Zij melden ook onweer en windstoten die snelheden kunnen bereiken van 70-80 kilometer per uur.
''Daarnaast valt er veel neerslag in korte tijd. Plaatselijk valt vanmiddag 10-20 mm regen.'' En dus is er opnieuw kans op wateroverlast.

Hoe laat gaat het los?

Prettig is dat het KNMI aangeeft vanaf hoe laat het noodweer straks losbarst. Het begint in het zuiden van ons land.
In de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland geldt code geel vanaf 14.00 uur. Een uurtje later zijn Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en het IJsselmeergebied aan de beurt.
Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, krijgen Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland te maken met code geel.
Halverwege de avond trekt het slechte weer weg, zo is de prognose.

NET BINNEN

nedfra

Oranjefans zijn er helemaal klaar mee: ''Nooit meer opstellen''

jun 21, 22:37

Nederland speelde vanavond het tweede EK-duel. In groep D was Frankrijk de tegenstander. Vooraf waren de verwachtingen hoog, maar daar kwam eigenlijk helemaal niets van terecht. De slechtste man aan o...

koeman

Oranje-kijkers gaan helemaal los: ''Haal hem eruit''

jun 21, 21:35

Het Nederlands Elftal speelt momenteel op het EK tegen Frankrijk. Vooraf zag Ronald Koeman kansen op een overwinning. Inmiddels is het rust. Nederland komt er sporadisch uit, maar het lijkt er meer op...

armpit

Je okselhaar kleuren is nu de zomertrend van 2024

jun 21, 20:38

Anno 2024 zien we steeds meer vrouwen die besluiten hun okselhaar lekker te laten groeien, maar er ook voor kiezen om het te verven. Inmiddels kunnen we zelfs spreken van een trend. Sterker nog: missc...

natasja froger

Natasja Froger schrikt van tarief Joost Klein: ''Zoveel heeft René nooit gevraagd''

jun 21, 19:19

Het Songfestival ligt alweer een tijd achter ons, maar Joost Klein blijft razend populair. De Europapa-Fries komt om in de boekingen, en rekent een flinke gage. Natasja Froger is zich het apelazerus g...