Heftig noodweer op komst: hier gaat het zometeen gigantisch los

Nieuws
door Roland
zondag, 26 mei 2024 om 12:03
donkere wolken
De afgelopen week werd Nederland geteisterd door noodweer. Het KNMI heeft ook voor vandaag een niet zo'n leuke boodschap. Vanmiddag krijgen we wederom te maken met onweer en hagel. Om die reden heeft het weerinstituut code geel afgegeven voor het hele land.

Code geel

Speciaal voor de 'ik geloof niet niets van-lezers nemen we dit keer niet alleen de informatie van het KNMI over, maar raadplegen we ook Weeronline.
Het KNMI laat om te beginnen weten dat er vanmiddag en vanavond enkele regen- en onweersbuien komen. Op sommige plekken kan dat gepaard gaan met hagel en windstoten. Code geel is afgegeven voor alle regio's, met uitzondering van de Waddeneilanden.
Weeronline is het voor de verandering roerend eens met de collega's van het KNMI. Zij melden ook onweer en windstoten die snelheden kunnen bereiken van 70-80 kilometer per uur.
''Daarnaast valt er veel neerslag in korte tijd. Plaatselijk valt vanmiddag 10-20 mm regen.'' En dus is er opnieuw kans op wateroverlast.

Hoe laat gaat het los?

Prettig is dat het KNMI aangeeft vanaf hoe laat het noodweer straks losbarst. Het begint in het zuiden van ons land.
In de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland geldt code geel vanaf 14.00 uur. Een uurtje later zijn Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en het IJsselmeergebied aan de beurt.
Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, krijgen Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland te maken met code geel.
Halverwege de avond trekt het slechte weer weg, zo is de prognose.

NET BINNEN

martijn krabbe

KZK-Alex komt met langverwachte update over Martijn Krabbé

jul 27, 9:46

Martijn Krabbé is al enige tijd ziek. Kopen Zonder Kijken-collega Alex van Keulen heeft hem recent gesproken en deelt nieuws over de geliefde presentator.Alex heeft Martijn vorige week nog gesproken,...

jacques dancona

Jacques d’Ancona (86) plotseling overleden

jul 27, 9:45

Een verdrietig bericht. Jacques d'Ancona is in zijn woonplaats Paterswolde overleden op 86-jarige leeftijd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden."Jacques d’Ancona dacht er niet over om te stoppen met...

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...