Horror-onweersbuien op komst: In deze provincies gaat het zo los

Nieuws
door Roland
maandag, 20 mei 2024 om 15:40
onweer
Het KNMI verwacht de komende dagen immense onweersbuien in het hele land. Deze zullen gepaard gaan met veel neerslag en hagel. Er kunnen stenen naar beneden komen met een omtrek van 1 en 2 centimeter. Alsof dat nog niet erg genoeg, steekt ook de wind de kop op.

Zwaar onweer

Vandaag moeten inwoners die in het noordwesten en het noordoosten van het land wonen zich schrap zetten. Het gaat niet alleen om onweer, maar dus ook om hagel.
Tijdens zo'n bui kan er in een tijdsbestek van slechts 60 minuten maar liefst 30 millimeter regen vallen. Even ter vergelijking: normaliter valt er in de hele maand mei gemiddeld 60 millimeter. De vrees bestaat dat dit zal leiden tot waterlast.
Vanwege de grote hoeveelheid, zou het water niet snel genoeg afgevoerd kunnen worden. Dat kan leiden tot onderlopende straten, maar ook tot overlast bij buitenactiviteiten.
Het KNMI heeft code geel uitgevaard voor zes provincies. Het gaat om Zuid-Holland, Noord-Holland, Drenthe, Flevoland, Friesland en Groningen.
De weerwaarschuwing duurt van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Morgen: de rest van het land

Morgen wacht ons hetzelfde beeld, maar dan in de andere helft van Nederland. Het KNMI gaat opnieuw code geel uitvaardigen morgen.
Ditmaal zijn de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg aan de beurt. Hier is de verwachting dat het ook helemaal losgaat met onweersbuien en flink veel regen. Ook hier wordt gevreesd voor wateroverlast.
De buien van morgen lijken veel zwaarder te worden dan die vandaag, waarbij hagelstenen van twee centimeter in doorsnee op je knikker kunnen vallen. Let dus goed op.
De wind kan snelheden behalen van 70 kilometer per uur.

NET BINNEN

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...

maan de steenwinkel

Maan zwijgt niet meer en is eindelijk eerlijk over haar gebruik

jul 26, 10:47

Maan de Steenwinkel, kortgezegd zangeres Maan, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom haar vermeende dr*gsgebruik. Ze was gisteravond te gast bij Humberto à Paris en liep daar helemaal...

ruud de wild

Ruud de Wild (55) heeft een nieuwe vriendin en dat is een hele bekende

jul 26, 10:04

Ruud de Wild is weer gelukkig in de liefde. Onlangs maakte hij al bekend weer samen te zijn met een vrouw. Hoewel hij nog niet bekend wil maken om wie het gaat, heeft hij wel een foto gedeeld van de o...

albert

B&B-kijkers gaan helemaal los: ''Dit kan echt niet''

jul 25, 21:38

De B&B-eigenaren hebben het momenteel razend druk. De singles dienen zich in rap tempo aan en wordt dus lekker op los geflirt. In de aflevering van vanavond verwelkomde Albert een Poolse dame. Haar ca...