Ken jij de eurokit uit 2001 nog? Dit levert die set nu op

Nieuws
door Roland
donderdag, 25 april 2024 om 21:42
muntjes
Wellicht weet je het nog wel, maar in december 2001 kon iedereen van vijf jaar en ouder een eigen eurokit krijgen. In zo'n gratis setje zaten alle euromunten. Veel Nederlanders besloten de kit te bewaren om er op een dag veel geld aan te verdienen. Maar wat is zo'n set momenteel waard?

Gulden

Nederland nam in januari 2002 afscheid van de gulden. Vanaf 27 januari kon je nergens meer betalen met onze guldens.
Om alvast kennis te maken met de nieuwe munt, kregen vijftien miljoen Nederlanders in december 2001 de set met euromunten. Die vertegenwoordigde een waarde van 3,88 euro. Inmiddels zijn we meer dan 22 jaar verder. Veel mensen hebben de eurokit bewaard. Zij hopen een collectorsitem in handen te hebben waar ze veel geld voor kunnen krijgen.

Eurokit waarde

Maar is dat ook wel zo? Hart van Nederland informeerde bij munthandelaar Theo Peters in Amsterdam. Peters is er kort en bondig over. ''In het begin zag je dat de waarde iets opliep, maar inmiddels is de waarde niet meer dan de 3,88 euro van destijds.''
Volgens Peters heb je er niets aan om het te bewaren en kun je de munten beter gewoon uitgeven. ''De prijzen die worden geboden liggen tussen de 5 en heel soms 10 euro. Althans, als je geluk hebt. Gewoon uitgeven dus.''

Dit is wel geld waard

Op de eurokit kun je dus nauwelijks tot geen winst maken. Dat kan wel op gouden vijf en tien guldenmunten. Heb jij die thuis liggen? Volgens Goudzaken kun je voor een vijf guldenmunt maar liefst 214 euro krijgen. Een gouden tientje levert nu 427,99 euro op.

NET BINNEN

politie de dam 4 mei

Bekende rapper met grof geweld opgepakt in huis van zijn ouders

mei 05, 10:00
jada borsato

Enorme kritiek op Jada Borsato om interview: ''Die is niet goed wijs''

mei 05, 7:33
dieuwertje blok

Echtgenoot Dieuwertje Blok krijgt vreselijk nieuws te horen van zijn arts

mei 04, 22:55
frans bauer

'Dit is het gigantische vermogen van Frans Bauer'

mei 04, 20:15