McDrek gooit de prijzen omhoog: dit moet je gaan aftikken voor een simpele burger

Nieuws
door Roland
vrijdag, 03 mei 2024 om 11:34
brett jordan zee1gezy6h0 unsplash
McDonald's, in de volksmond vaak McDrek genoemd, is al decennia lang populair. Iedereen eet op zijn tijd wel eens een lekker burgertje, of wipt even binnen voor een milkshake. Maar ook McDonald's is al lang zo goedkoop niet meer. De tijden van euroknallers zijn voorbij.

Flinke verhoging

Voorheen kostte een hamburger maar een euro. Inmiddels heeft de fastfoodketen de prijzen flink verhoogd en dat voel jij in je portemonnee.
Een hamburger kostte eerder 1,30 euro, maar daar moet je nu 1,60 voor gaan betalen. Een Big Mac zeg je? Die is van 4,55 euro nu naar 5,25 euro gegaan. En dat betekent een stijging van maar liefst zeventig eurocent. De menuprijzen zijn ook verhoogd.

Nieuwe prijzen

De fastfoodketen hanteert dus nieuwe prijzen. Onderstaand sommen we voor je op wat je nu voor een aantal burgers en menu's moet betalen.
McFlurry: 4,05 euro
Big Mac: 5,25 euro
Big Mac-menu: 9,75 euro
McChicken: 5,25 euro
McChicken-menu: 9,75 euro
Filet-o-Fish: 4,95 euro
Happy Meal: 4,95 euro
Tsja, daar worden we natuurlijk niet vrolijk van. In een doorsnee snackbar is het een stuk goedkoper, al wordt dat ook steeds prijziger.

Mc Donald's Nederland

Mc Donald's opende haar eerste filiaal in Nederland in het jaar 1971. Die feestelijke happening vond plaats in Zaandam. Inmiddels heeft de fastfoodgigant meer dan 250 vestigingen.
Volgens de website van McDonald's kun je in elk 'restaurant' (ze noemen het echt zo) rekenen op vriendelijke bediening, producten van hoge kwaliteit, een brandschoon restaurant en nu komt het...Een aantrekkelijke prijs.
Aantrekkelijk is het allerminst, maar er blijken ook mensen te zijn die niet kunnen leven zonder dit voedsel. Een van hen is Michael. In onderstaande video vertelt hij erover:

NET BINNEN

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...

markus spiske n tfau9gtf0 unsplash

Zoveel contant geld mag je in je woning bewaren

mei 18, 18:49

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant...

pinnen

Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

mei 18, 15:09

Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl...