Miljardair wil met nieuwe boot naar Titanic duiken: ''Moet lukken''

Nieuws
door Roland
dinsdag, 28 mei 2024 om 21:26
titan
Ongeveer een jaar na het schokkende drama met de Titan-duikboot, heeft een miljardair zich opgeworpen om een nieuwe poging te wagen om het scheepswrak van de Titanic te bekijken. De 74-jarige miljardair is van plan om 20 miljoen dollar uit te geven aan een duikboot.

Nieuwe boot bouwen

Vorig jaar juni hield de afdaling van de Titan-duikboot de hele wereld in zijn greep. Vooral omdat die mislukte en er vijf mensen om het leven kwamen.
De boot implodeerde en de vijf inzittenden, waaronder de CEO van het bedrijf, hadden geen schijn van kans om het ongeluk te overleven. Amper een paar dagen na de gebeurtenis, kreeg duikboot-ontwerper Patrick Haley een belletje van Larry Connor.
De Amerikaan uit Ohio, ruik geworden door vastgoed, vertelde Haley dat ze een boot moesten gaan bouwen die 'herhaaldelijk naar Titantic-diepten kan duiken'. Voor de goede orde: het wrak ligt op 4.000 meter diepte in de Atlantische Oceaan.
''We moeten aan de wereld laten zien dat jullie dat kunnen en dat de Titan een raar uitvindsel was'', zo vertelde Connor tegen Haley.

Samen duiken

Haley raakte overtuigd van de plannen en wil samen met Connor naar de Titanic afdalen. De boot zal de Triton 4000/2 Absyssal Explorer gaan heten.
Aan de boot zit wel een stevig prijskaartje. Naar verluidt zullen de kosten oplopen tot 20 miljoen dollar. Connor meldt dat het ontwerp niet snel is uitgekozen, maar dat Haley er al meer dan tien jaar over nadenkt. ''Maar we hadden niet de materialen en de technologie.
Tegen The Wall Street Journal merkt Connor nog op dat hij niet bang is dat de twee zullen omkomen. Je moet gewoon op de juiste manier omgaan met de oceaan, zo vindt de miljardair.
Het is nog niet bekend wanneer de twee naar de Titanic gaan.

NET BINNEN

maxime

Babynieuws in huize Meiland? ''Maxime is zwanger''

jun 20, 18:48

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ''ze is in verwachting!''Momenteel is de familie Meiland per camper aa...

sieneke

Sieneke krijgt genadeklap: 'dakloos en tonnen in de schuld'

jun 20, 14:40

Sieneke zit vuistdiep in de ellende en lijkt de genadeklap te hebben gekregen. De Sha-La-Lie-zangeres zit niet alleen in een vechtscheiding met haar ex-man, maar heeft nu ook de Belastingdienst achter...

wallet 2302241 1280

Extra kosten als je met contant geld wil betalen? Zo zit het

jun 20, 14:38

Contant geld is actueler dan ooit, daar bestaat geen twijfel over. Zeker wanneer banken storing hebben, of er is een pinstoring gaande. Maar wist je dat bedrijven extra kosten in rekening mogen brenge...

thermometer

Monsterhitte in aantocht: Zo heet gaat het worden

jun 20, 13:53

Het weer is tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven, maar daar gaat volgende week eindelijk dan toch verandering in komen. Voordat het zover is, moeten we de aankomende dagen nog wat buien...