Miljardair wil met nieuwe boot naar Titanic duiken: ''Moet lukken''

Nieuws
door Roland
dinsdag, 28 mei 2024 om 21:26
titan
Ongeveer een jaar na het schokkende drama met de Titan-duikboot, heeft een miljardair zich opgeworpen om een nieuwe poging te wagen om het scheepswrak van de Titanic te bekijken. De 74-jarige miljardair is van plan om 20 miljoen dollar uit te geven aan een duikboot.

Nieuwe boot bouwen

Vorig jaar juni hield de afdaling van de Titan-duikboot de hele wereld in zijn greep. Vooral omdat die mislukte en er vijf mensen om het leven kwamen.
De boot implodeerde en de vijf inzittenden, waaronder de CEO van het bedrijf, hadden geen schijn van kans om het ongeluk te overleven. Amper een paar dagen na de gebeurtenis, kreeg duikboot-ontwerper Patrick Haley een belletje van Larry Connor.
De Amerikaan uit Ohio, ruik geworden door vastgoed, vertelde Haley dat ze een boot moesten gaan bouwen die 'herhaaldelijk naar Titantic-diepten kan duiken'. Voor de goede orde: het wrak ligt op 4.000 meter diepte in de Atlantische Oceaan.
''We moeten aan de wereld laten zien dat jullie dat kunnen en dat de Titan een raar uitvindsel was'', zo vertelde Connor tegen Haley.

Samen duiken

Haley raakte overtuigd van de plannen en wil samen met Connor naar de Titanic afdalen. De boot zal de Triton 4000/2 Absyssal Explorer gaan heten.
Aan de boot zit wel een stevig prijskaartje. Naar verluidt zullen de kosten oplopen tot 20 miljoen dollar. Connor meldt dat het ontwerp niet snel is uitgekozen, maar dat Haley er al meer dan tien jaar over nadenkt. ''Maar we hadden niet de materialen en de technologie.
Tegen The Wall Street Journal merkt Connor nog op dat hij niet bang is dat de twee zullen omkomen. Je moet gewoon op de juiste manier omgaan met de oceaan, zo vindt de miljardair.
Het is nog niet bekend wanneer de twee naar de Titanic gaan.

NET BINNEN

martijn krabbe

KZK-Alex komt met langverwachte update over Martijn Krabbé

jul 27, 9:46

Martijn Krabbé is al enige tijd ziek. Kopen Zonder Kijken-collega Alex van Keulen heeft hem recent gesproken en deelt nieuws over de geliefde presentator.Alex heeft Martijn vorige week nog gesproken,...

jacques dancona

Jacques d’Ancona (86) plotseling overleden

jul 27, 9:45

Een verdrietig bericht. Jacques d'Ancona is in zijn woonplaats Paterswolde overleden op 86-jarige leeftijd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden."Jacques d’Ancona dacht er niet over om te stoppen met...

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...