Monsterhitte in aantocht: Zo heet gaat het worden

Nieuws
door Roland
donderdag, 20 juni 2024 om 13:53
thermometer
Het weer is tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven, maar daar gaat volgende week eindelijk dan toch verandering in komen. Voordat het zover is, moeten we de aankomende dagen nog wat buien slikken. Maar daarna wordt het snikheet.

Hondenweer

We beginnen met vandaag. Dat is weer om te janken. Het oosten van het land staat vanmiddag pittige buien en onweer te wachten.
In zowel het westen als het noorden van het land blijft het droog, en breekt het zonnetje door. De temperatuur komt, verspreid over het land, uit tussen de 19 en 22 graden. Vanavond en vannacht trekken er op meer plekken regen- en onweersbuien over.

Regen en onweer

Wordt het morgen dan eindelijk beter weer? Het antwoord hierop is een volmondige nee. We krijgen opnieuw te maken met regen en onweer.
De eerste dag van het weekend, zaterdag, schijnt de zon. Het is echter niet uitgesloten dat er lichte buien zullen vallen.

Zomer barst los

Maar dan gaat het komen, want door de oostenwind is er warme lucht onderweg naar ons land. En dat gaan we gelukkig ook merken.
Aanstaande zondag wordt het met 24 graden. Wellicht nog belangrijker: het gaat voor de verandering een keer niet regenen.
In de daaropvolgende dagen loopt de temperatuur steeds verder op. In de loop van de week mogen we rekenen op zo'n 25 tot 30 graden. Monsterhitte? Natuurlijk niet, maar dat vinden we gewoon een schitterend woord. Dus vandaar.
Warm gaat het dus in elk geval wel worden. Eindelijk!

NET BINNEN

stst

Rijke familie uit Steenrijk, Straatarm bekent iets heel heftigs

okt 21, 21:34

Deelnemers van het programma Steenrijk, Straatarm hebben een zeer heftige bekentenis gedaan. Jan en Anouk, bestempeld als het 'rijke' gezin, schrokken zo erg van staat van de woning van de arme famili...

andre hazes

Uitgelekt: Dit is waarom André niet onder Holland Zingt Hazes uit kan

okt 21, 20:34

In het leven zijn er twee dingen zeker: we gaan allemaal de pijp uit en de familie Hazes zal met kerst nooit gezellig samen bij de boom zitten. Maar je kinderen het leven zuur maken? Dat zouden ouders...

nl1243

We gaan meedoen aan Eurovisie: deze artiest gaat ons vertegenwoordigen

okt 21, 19:33

De kogel is door de kerk. Nederland gaat in 2025 'gewoon' weer meedoen aan het Eurovisiesongfestival. En dat is niet het enige, want er is eigenlijk maar één artiest over die Nederland kan vertegenwoo...

cute teddy bear indoors still life

Baby'tje van Club Brugge-voetballer overleden

okt 21, 13:49

Verschrikkelijk nieuws voor Club Brugge-speler Casper Nielsen (30) en zijn vrouw Marie. Het koppel heeft afscheid moeten nemen van een tweede kindje, dat te vroeg geboren werd en dat niet heeft overle...