Na regen komt zonneschijn: bloedhitte in aantocht

Nieuws
door Roland
zaterdag, 13 juli 2024 om 15:54
thermometer
Vandaag is voor de verandering weer eens een onstuimige dag in ons kikkerlandje. Huismeteoroloog Jordi Huirne waarschuwt voor zware bewolking, flinke plensbuien en een koele temperatuur die niet hoger dan 17 graden zal worden.

Flinke onweersbuien

Gisteren regende het op veel plekken in het land. Vandaag valt dat gelukkig nog mee, al zijn er enkele plekken waar het flink tekeer kan gaan.
Vooral in het oosten en noordoosten is dan het geval. Hier komt het niet alleen met bakken uit de hemel. Er is ook een kans op flinke onweersbuien. En dat terwijl het westen en zuiden hier vanmiddag gevrijwaard van zijn. Het zonnetje laat zich zelfs zien.

Weer morgen

Morgen start redelijk zonnig en droog. In het uiterste noorden blijkt het echter bewolkt. Het gaat flink waaien, waarbij het zo nu en dan regent.
's-Middags verandert er niet veel aan het weerbeeld. In midden-Nederland en in het zuiden wisselen de zon en stapelwolken elkaar af. In de provincie Limburg wordt het met een graad of 23 best goed vertoeven. Maar in de noordelijke provincies wordt het met 18 tot 20 graden iets frisser.

Maandag snikhete zomerdag

Zonliefhebbers kunnen overmorgen (maandag) genieten van heerlijk zomerweer. Warme lucht stroom het land binnen, waardoor de temperaturen flink omhoog gaan.
In het zuidoosten van het land kan het wel 27 graden worden. Doordat het niet of nauwelijks waait kan dit echt snikheet, zelfs broeierig aanvoelen.
Maar let op: Weeronline laat weten dat er vanaf de namiddag bewolking op komst is. Daarna gaat het opnieuw regenen. De kans op flinke onweersbuien is groot.
Kortom: genieten zo lang het kan :)

NET BINNEN

idan gil nlu1cujlgz0 unsplash

Weerwaarschuwing: hier gaat het zometeen keihard los

sep 05, 21:26

Slecht nieuws voor inwoners van Zeeland. Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft namelijk code geel afgegeven voor de provincie. In de komende uren worden er stevige onweersbuien verwacht...

maxime meiland

Maxime en Leroy nemen langverwacht besluit: ''Het is niet anders''

sep 05, 20:47

Maxime Meiland en haar man Leroy Molkenboer raken hun woning aan de straatstenen niet kwijt. En dus is het koppel nu opnieuw in vraagprijs gezakt. Kopen Zonder Kijken-makelaar Alex van Keulen omschrij...

noor bb vol liefde

Mike blijkt niet oprecht tegen Noor: Dit staat haar te wachten

sep 05, 20:03

Na een week of acht aan liefdesavonturen, lijkt Mike zijn pijlen toch maar te richten op Noor. Gisteren was te zien dat Kia en Robin naar huis werden gestuurd door de B&B-houder. Mike zou met Noor toc...

candle 2631921 1280 2

Olympisch atlete (33) door vriend in brand gestoken

sep 05, 18:33

Zeer tragisch nieuws vanuit Kenia. Daar is de Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei, die vorige maand nog als 44e finiste op de Olympische Spelen in Parijs, omgekomen. Haar vriend overgoot haar...