Niet veel mensen kunnen deze som oplossen: wat is het antwoord?

Nieuws
door Roland
vrijdag, 07 juni 2024 om 8:57
sommetje
Het is vrijdag en we hebben besloten om de dag te beginnen met het voorleggen van een rekensom. En dat is allesbehalve een makkie. Althans, voor de meeste mensen want gebleken is dat 97 procent van iedereen die het antwoord denkt te weten, het fout heeft.

Hersenen

Voordat we doorgaan naar de oplossing van de rekensom, vertellen we je eerst iets meer over de voordelen die rekenen voor je hersenen hebben.
Het is natuurlijk algemeen bekend dat je hersens prikkels en uitdagingen nodig hebben. Rekensommen, maar ook puzzels zijn een prima manier om je brein te trainen. Het verbetert onder meer je cognitieve vaardigheden zoals geheugen, aandacht en logisch redeneren.
Mensen onderschatten het vaak, maar rekensommen stimuleren probleemoplossende vaardigheden en creatief denken. Om nog maar te zwijgen over het euforische gevoel dat je krijgt wanneer je het antwoord correct hebt.
Onderstaande rekensom gaat momenteel het hele internet over. Waarom? Wellicht omdat veel mensen peinzen over wat nu het juiste antwoord is. We zien:

De oplossing

De oplossing van deze rekensom kan op twee manieren worden berekend. Onderstaand laten we zien hoe dit in elkaar zit.
Manier I:
1+4=5 -> 1×4+1 = 5
2+5=12 -> 2×5+2 = 12
3+6=21 -> 3×6+3 = 21
5 +8 = ? -> 5×8+5 = 45
Er bestaat echter nog een manier om achter de oplossing te komen van deze pittige som.
Manier II.
1+4=5
2+5+(5)=12
3+6+(12)=21
4+7+(21)=32
5+8+(32)=45
Welke wijze je ook gebruikt om de correcte uitkomst te vinden, in beide gevallen is het antwoord 45. Had jij het goed? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

NET BINNEN

dewi pechler

Ken jij Dewi van Idols 2003 nog? Zo ziet ze er nu uit

okt 14, 23:54

In dit artikel gaan we even terug in de tijd. Om precies te zijn naar het jaar 2003, toen we massaal voor de buis gingen zitten als Idols werd uitgezonden. Iemand die destijds heel ver kwam was Dewi....

duined

Oranje-kijkers houden één iemand verantwoordelijk voor schaamteloze wedstrijd

okt 14, 22:20

Het Nederlands Elftal heeft zichzelf vanavond een slechte dienst bewezen. In Duitsland werd er kansloos verloren (1-0). Dat kan natuurlijk gebeuren, maar het vertoonde spel geeft reden tot zorgen. Ora...

nl1231

Oranje-kijkers gaan los, zeggen allemaal hetzelfde

okt 14, 21:32

Het Nederlands Elftal speelt momenteel in de Nations League tegen Duitsland. Net als tegen Hongarije is het niet best. Fans irriteren zich mateloos aan het spel en laten zich daarover uit op social me...

hendriks

Grap van Hélène Hendriks valt volledig verkeerd en zorgt voor ophef

okt 14, 20:23

De oranjezondag-kijkers zaten gisteren stomverbaasd voor de tv. Presentatrice Hélène Hendriks beloofde meermaals dat ze zou gaan onthullen wie de échte vader van André Hazes is. Uiteindelijk ging het...