Niet veel mensen kunnen deze som oplossen: wat is het antwoord?

Nieuws
door Roland
vrijdag, 07 juni 2024 om 8:57
sommetje
Het is vrijdag en we hebben besloten om de dag te beginnen met het voorleggen van een rekensom. En dat is allesbehalve een makkie. Althans, voor de meeste mensen want gebleken is dat 97 procent van iedereen die het antwoord denkt te weten, het fout heeft.

Hersenen

Voordat we doorgaan naar de oplossing van de rekensom, vertellen we je eerst iets meer over de voordelen die rekenen voor je hersenen hebben.
Het is natuurlijk algemeen bekend dat je hersens prikkels en uitdagingen nodig hebben. Rekensommen, maar ook puzzels zijn een prima manier om je brein te trainen. Het verbetert onder meer je cognitieve vaardigheden zoals geheugen, aandacht en logisch redeneren.
Mensen onderschatten het vaak, maar rekensommen stimuleren probleemoplossende vaardigheden en creatief denken. Om nog maar te zwijgen over het euforische gevoel dat je krijgt wanneer je het antwoord correct hebt.
Onderstaande rekensom gaat momenteel het hele internet over. Waarom? Wellicht omdat veel mensen peinzen over wat nu het juiste antwoord is. We zien:

De oplossing

De oplossing van deze rekensom kan op twee manieren worden berekend. Onderstaand laten we zien hoe dit in elkaar zit.
Manier I:
1+4=5 -> 1×4+1 = 5
2+5=12 -> 2×5+2 = 12
3+6=21 -> 3×6+3 = 21
5 +8 = ? -> 5×8+5 = 45
Er bestaat echter nog een manier om achter de oplossing te komen van deze pittige som.
Manier II.
1+4=5
2+5+(5)=12
3+6+(12)=21
4+7+(21)=32
5+8+(32)=45
Welke wijze je ook gebruikt om de correcte uitkomst te vinden, in beide gevallen is het antwoord 45. Had jij het goed? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...