Ongenadige buien trekken over het land: hier gaat het straks sneeuwen

Nieuws
door Roland
zaterdag, 20 april 2024 om 8:47
sneeuw
Vandaag gaan we helaas niet zoveel merken van de lente. En dat is nog onzettend zacht uitgedrukt, want Hart van Nederland meldt dat er 'winterse buien' gaan vallen. In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we zelfs te maken met sneeuw.

Buien met hagel

De ochtend start al met buien met hagel. Ook kan tussendoor de zon tevoorschijn komen. Het wordt een licht wisselvallige ochtend.
Volgens meteoroloog Jordi Huirne kunnen de buien vanmiddag iets actiever worden. Met name in het oosten gaat het veel en vaak regenen. In het westen van het land schijnt het zonnetje af en toe. De temperatuur komt uit tussen de 10 à 11 graden, al voelt het aan zee frisser aan.

Witte wereld?

Komende nacht wordt het waterkoud als we weerspecialist Huirne mogen geloven. Het gaat vriezen en vanuit het noorden trekken er buien naar het zuiden. In de hogere delen van het land kan er zelfs sneeuw vallen, die wellicht ook nog blijft liggen.
Morgen wordt overduidelijk de beste dag van het weekend. Lokaal valt er nog wat regen, maar de zon laat zich gelukkig weer wat vaker zien. De wind is matig en de temperatuur loopt iets op tot een graad of 12. Prima weer voor de bekerfinale morgen ;)

NET BINNEN

regen

Het gaat helemaal mis: meerdere plaatsen volledig onder water

mei 02, 20:58
laura selmhorst

GTST-kijkers in rep en roer na verdrietig nieuws over Laura

mei 02, 19:09
marco borsato en maan

Gerucht over Marco en Maan blijkt te kloppen: dit is er tussen hen gebeurd

mei 02, 13:47
micah tindell adoev qlas4 unsplash 1

Nietsontziend noodweer op komst: zo laat gaat het zwaar los bij jou

mei 02, 12:12