Slecht nieuws voor ING-klanten: ''Over 21 dagen kan dit niet meer''

Nieuws
door Roland
maandag, 15 juli 2024 om 20:43
ing
De ING-bank gaat een belangrijke wijziging doorvoeren die grote impact zal hebben op klanten die via hun mobiele telefoon willen betalen. Per 1 september van dit jaar kan dat niet meer. Contactloos betalen is dan alleen nog mogelijk via Google Pay.

Contactloos betalen

Klanten van ING die via hun mobiele telefoon inloggen in de app, hebben de melding vast al zien staan bij hun berichten.
ing13
Per september 2024 verdwijnt de service ING Mobiel Betalen. Het is voor klanten vanaf dat moment dus niet meer mogelijk om contactloos af te rekenen in winkels en bij andere locaties waar je met je mobiele telefoon kunt betalen.
Ook het activeren van ING Mobiel Betalen is nu niet meer mogelijk. De ING komt met een alternatief, namelijk het gebruik van Google Pay.

Eenvoudiger

ING schrijft op haar website dat het voor mensen met een Android telefoon binnenkort 'nog eenvoudiger' zal worden om te betalen met Google Pay.
''Want met Google Pay betaal je nog sneller en makkelijker met je telefoon. En net zo veilig als je gewend bent.''
De bank noemt de voordelen dat je al je passen bij elkaar hebt in je Google Wallet. Hier kun je naast je pinpas, ook je creditcard toevoegen.

Google Pay activeren

Klanten zullen dus gewongen over moeten stappen naar Google Pay. Volgens ING is dat binnen twee minuten gebeurd.

Wat heb je nodig?

Een Android-telefoon met versie 8 of hoger en een NFC-chip. Als je wil weten of jouw toestel zo'n chip heeft, navigeer je naar 'Instellingen'.
Vervolgens klik je op 'Verbonden apparaten'. Wanneer je hier de letters NFC ziet staan, dan beschikt je toestel over zo'n chip. Die vink je dan aan. Staat er geen NFC? Dan kun je ook niet met Google Pay betalen. Dan zul je dus een nieuw toestel moeten aanschaffen om mobiel te kunnen betalen.
Om Google Pay te activeren heb je natuurlijk ook een betaalrekening bij de bank nodig. Aanvullend heb je ook de meest recente versie van de ING Mobiel Bankieren App nodig en de meest recente versie van de Google Wallet App.
Delen maarrrrrrrr zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen informeren over wijziging.

NET BINNEN

de ligt faal

Oranje wint, maar fans zijn niet te spreken over een speler: ''Amateur''

sep 07, 22:27

Oranje heeft vanavond gewonnen van Bosnië door doelpunten van Zirkzee, Reijnders, Gakpo, Weghorst en Simons. Na afloop is er vooral kritiek op Matthijs de Ligt, die de 38-jarige Edin Dzeko totaal kwij...

nedbos

Oranjekijkers ergeren zich kapot en gaan helemaal los: ''Wisselen die gozer''

sep 07, 21:22

Het Nederlands Eftal speelt vanavond voor het eerst sinds het verlies tegen Engeland weer een wedstrijd. In Eindhoven is Bosnië de tegenstander. De spelers gaan een kopje thee drinken met een 2-1 tuss...

iris bb vol liefde

B&B-Iris heeft totale lak aan de regels en verklapt de uitkomst

sep 07, 20:46

Iris uit B&B Vol Liefde heeft de regels overtreden. Ze werd vorige week op meerdere plekken gezien met Jan, terwijl er overduidelijk in het contract staat dat dit niet mag voor het einde van het progr...

josh felise mblyxasm0nk unsplash

Bestuurder ziet overstekende wolf en probeert hem aan de rijden: ''Opsporen die mafkees''

sep 07, 19:16

Ophef onder dierenliefhebbers. De Faunabescherming heeft namelijk een video gedeeld van iemand die in de auto zit en opeens een wolf signaleert. De bestuurder volgt het dier een tijdje en wanneer het...