Vanochtend vrij zonnig, maar vanmiddag slaat het helemaal om

Nieuws
door Roland
maandag, 01 juli 2024 om 10:14
onweer
We beginnen de maand juli met behoorlijk wisselvallig weer, waarbij het best 'frisjes' is voor de tijd van het jaar. Zijn de weergoden ons vandaag gunstig gezind? Meteoroloog Dennis Wilt geeft aan wat we gedurende de dag kunnen verwachten.

Regenbuien

Op sommige plaatsen schijnt momenteel het zonnetje, maar in het noorden en het oosten van Nederland vallen nog wat buitjes.
In de rest van het land hoeven we (nog) geen regen te verwachten. Tegen het begin van de middag is het goed mogelijk dat er vanuit het zuidwesten nog wat regenbuien binnenkomen. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Onweer

Vanmiddag ziet het er anders uit, want dan is de kans groot dat een deel van het land onweer voor hun kiezen gaat krijgen. Dat geldt voor het noordoosten.
Hierbij gaat het ook regenen, dus al met al zijn dat geen prettige vooruitzichten. De temperaturen vallen tegen, met zo'n 17 graden in het westen en in Limburg een graad of 20.
Enorm heftig lijkt het vooralsnog niet te gaan worden. Op de website van het KNMI staat geen waarschuwing in de vorm van code geel, oranje of een andere kleur.

Weer vanavond

Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog, waarbij een fraaie zonsondergang waarnemen zelfs nog tot de mogelijkheden behoort.
Rond middernacht trekt een regenzone ons land binnen, waardoor het landelijk met bakken uit de hemel komt. Het wordt 14 graden.

Weer morgen

Morgen speelt het Nederlands Elftal het belangrijke EK-duel tegen Roemenië. Om 18.00 wordt er afgetrapt in de Allianz Arena te München.
Volgens de eerste prognoses blijft het morgenmiddag droog, dus voor de mensen die buiten willen kijken is dat goed nieuws. Warm is het echter niet. Het advies luidt dan ook om je jas aan te trekken.

NET BINNEN

michella kox

Michella Kox dumpt vriend al na drie maanden en gaat helemaal los over hem

jul 21, 20:42

Michella Kox deed afgelopen seizoen weer mee aan Echte Meisjes in de Jungle. In mei van dit jaar meldde ze een nieuwe vriend te hebben. Dat heeft niet lang geduurd, want inmiddels is de relatie weer v...

mark gillis

Peter reageert op berichtgeving dat Mark het niet gaat redden

jul 21, 9:53

Mark Gillis ligt inmiddels al bijna een maand in het ziekenhuis. De zoon van Peter werd in de nacht van 28 op 29 juni naar de spoedeisende hulp gebracht, en daarna naar de intensive care. Daar ligt hi...

jimmy geduld

Voormalig GTST-ster al anderhalf jaar dakloos en tonnen in de schuld

jul 21, 9:23

Het gaat het niet goed met voormalig soapie Jimmy Geduld. De acteur, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, is al anderhalf jaar dakloos. Bovendien lopen er twee rechtszaken tegen...

pin

Pinpassen gaan verdwijnen: dit komt ervoor in de plaats

jul 20, 20:56

De 'traditionele' pinpas zoals je die gewend bent, gaat verdwijnen. Sommige banken gaan de passen in één keer vervangen voor een Visa- of Mastercard. Andere banken nemen gefaseerd afscheid van de pinp...