Vanochtend vrij zonnig, maar vanmiddag slaat het helemaal om

Nieuws
door Roland
maandag, 01 juli 2024 om 10:14
onweer
We beginnen de maand juli met behoorlijk wisselvallig weer, waarbij het best 'frisjes' is voor de tijd van het jaar. Zijn de weergoden ons vandaag gunstig gezind? Meteoroloog Dennis Wilt geeft aan wat we gedurende de dag kunnen verwachten.

Regenbuien

Op sommige plaatsen schijnt momenteel het zonnetje, maar in het noorden en het oosten van Nederland vallen nog wat buitjes.
In de rest van het land hoeven we (nog) geen regen te verwachten. Tegen het begin van de middag is het goed mogelijk dat er vanuit het zuidwesten nog wat regenbuien binnenkomen. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Onweer

Vanmiddag ziet het er anders uit, want dan is de kans groot dat een deel van het land onweer voor hun kiezen gaat krijgen. Dat geldt voor het noordoosten.
Hierbij gaat het ook regenen, dus al met al zijn dat geen prettige vooruitzichten. De temperaturen vallen tegen, met zo'n 17 graden in het westen en in Limburg een graad of 20.
Enorm heftig lijkt het vooralsnog niet te gaan worden. Op de website van het KNMI staat geen waarschuwing in de vorm van code geel, oranje of een andere kleur.

Weer vanavond

Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog, waarbij een fraaie zonsondergang waarnemen zelfs nog tot de mogelijkheden behoort.
Rond middernacht trekt een regenzone ons land binnen, waardoor het landelijk met bakken uit de hemel komt. Het wordt 14 graden.

Weer morgen

Morgen speelt het Nederlands Elftal het belangrijke EK-duel tegen Roemenië. Om 18.00 wordt er afgetrapt in de Allianz Arena te München.
Volgens de eerste prognoses blijft het morgenmiddag droog, dus voor de mensen die buiten willen kijken is dat goed nieuws. Warm is het echter niet. Het advies luidt dan ook om je jas aan te trekken.

NET BINNEN

marianne timmer

Marianne Timmer heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende

jul 03, 9:32

Het had er eventjes alle schijn van dat Harry Mens en Marianne Timmer het nieuwste showbizzkoppel van ons land waren. Dat bleek niet het geval. En nu hoeft de bejaarde Business Class-presentator al he...

depay

Memphis geeft uitleg over bespottelijke hoekschop

jul 03, 8:13

EK-kijkers zagen Memphis Depay in de eerste helft van Roemenië - Nederland gisteren een corner nemen die finaal de mist in ging. Na afloop van het duel legt de nummer negen van Oranje uit wat zijn pla...

gover meit en joost klein

Diskwalificatie Joost Klein ongedaan gemaakt. EBU reageert

jul 02, 21:26

Goed nieuws voor Joost Klein. De Europapa-Fries is bij de eerstvolgende editie van het songfestival weer welkom. De diskwalificatie, die ook inhield dat hij tot nader order niet meer mocht komen, is d...

ronald koeman

Onbegrip bij kijkers en analisten: ''Dit slaat helemaal nergens op''

jul 02, 20:53

Oranje staat in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voetbal. Hiep hoi. Maar tussen het hossen is er toch nog een puntje van kritiek gevonden op een besluit van Ronald Koeman. Rafael van der...