Wederom noodweer op komst: hier gaat het straks gigantisch los

Nieuws
door Roland
dinsdag, 21 mei 2024 om 14:22
onweer
Gisteren ging het in het noorden van Nederland faliekant mis. Het stortregende flink en in Friesland liepen straten vol met water, tot verbijstering van veel bewoners. Er is slecht nieuws, want straks krijgen mensen in maar liefst acht provincies noodweer voor hun kiezen.

Weerbericht vanmiddag

In het grootste deel van Nederland lijkt er vanmiddag nog weinig aan de hand. Het is op de meeste plekken nog droog en de zon breekt af en toe door.
Vanuit het zuiden trekt bewolking ons land binnen, waarmee de kans op buien toeneemt. Later in de middag is het volgens het KNMI zo dat die buien noordwaarts trekken. De zuidelijke provincies krijgen dan 'buiige regen' voor hun kiezen.
Sommige buien kunnen stevig zijn. Het regent dan niet alleen, maar het gaat ook onweren en hagelen. Ook de wind trekt flink aan. In acht provincies wordt veel regen in korte tijd verwacht.

Code geel

Het KNMI luidt de noodklok en verwacht dat de buien nog zwaarder zullen uitpakken dan die van gisteren. Om die reden is code geel afgegeven voor maar liefst acht (!) provincies.
Het gaat om Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland.
Op de website meldt het weerinstituut dat er naast veel regen, ook (zware) winstoten mogelijk zijn. Tot en met morgenochtend kan er plaatselijk 30 tot 40 millimeter regen vallen. Dat is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid die normaal gesproken in een halve maand valt.
Onderstaand nog even enkele beelden uit Friesland gisteren, waar surrealistiche overstromingen te zien waren:

NET BINNEN

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...

maan de steenwinkel

Maan zwijgt niet meer en is eindelijk eerlijk over haar gebruik

jul 26, 10:47

Maan de Steenwinkel, kortgezegd zangeres Maan, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom haar vermeende dr*gsgebruik. Ze was gisteravond te gast bij Humberto à Paris en liep daar helemaal...