Wederom noodweer op komst: hier gaat het straks gigantisch los

Nieuws
door Roland
dinsdag, 21 mei 2024 om 14:22
onweer
Gisteren ging het in het noorden van Nederland faliekant mis. Het stortregende flink en in Friesland liepen straten vol met water, tot verbijstering van veel bewoners. Er is slecht nieuws, want straks krijgen mensen in maar liefst acht provincies noodweer voor hun kiezen.

Weerbericht vanmiddag

In het grootste deel van Nederland lijkt er vanmiddag nog weinig aan de hand. Het is op de meeste plekken nog droog en de zon breekt af en toe door.
Vanuit het zuiden trekt bewolking ons land binnen, waarmee de kans op buien toeneemt. Later in de middag is het volgens het KNMI zo dat die buien noordwaarts trekken. De zuidelijke provincies krijgen dan 'buiige regen' voor hun kiezen.
Sommige buien kunnen stevig zijn. Het regent dan niet alleen, maar het gaat ook onweren en hagelen. Ook de wind trekt flink aan. In acht provincies wordt veel regen in korte tijd verwacht.

Code geel

Het KNMI luidt de noodklok en verwacht dat de buien nog zwaarder zullen uitpakken dan die van gisteren. Om die reden is code geel afgegeven voor maar liefst acht (!) provincies.
Het gaat om Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland.
Op de website meldt het weerinstituut dat er naast veel regen, ook (zware) winstoten mogelijk zijn. Tot en met morgenochtend kan er plaatselijk 30 tot 40 millimeter regen vallen. Dat is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid die normaal gesproken in een halve maand valt.
Onderstaand nog even enkele beelden uit Friesland gisteren, waar surrealistiche overstromingen te zien waren:

NET BINNEN

nedfra

Oranjefans zijn er helemaal klaar mee: ''Nooit meer opstellen''

jun 21, 22:37

Nederland speelde vanavond het tweede EK-duel. In groep D was Frankrijk de tegenstander. Vooraf waren de verwachtingen hoog, maar daar kwam eigenlijk helemaal niets van terecht. De slechtste man aan o...

koeman

Oranje-kijkers gaan helemaal los: ''Haal hem eruit''

jun 21, 21:35

Het Nederlands Elftal speelt momenteel op het EK tegen Frankrijk. Vooraf zag Ronald Koeman kansen op een overwinning. Inmiddels is het rust. Nederland komt er sporadisch uit, maar het lijkt er meer op...

armpit

Je okselhaar kleuren is nu de zomertrend van 2024

jun 21, 20:38

Anno 2024 zien we steeds meer vrouwen die besluiten hun okselhaar lekker te laten groeien, maar er ook voor kiezen om het te verven. Inmiddels kunnen we zelfs spreken van een trend. Sterker nog: missc...

natasja froger

Natasja Froger schrikt van tarief Joost Klein: ''Zoveel heeft René nooit gevraagd''

jun 21, 19:19

Het Songfestival ligt alweer een tijd achter ons, maar Joost Klein blijft razend populair. De Europapa-Fries komt om in de boekingen, en rekent een flinke gage. Natasja Froger is zich het apelazerus g...