Weeralarm van kracht: ''Noodweer op komst in het hele land''

Nieuws
door Roland
maandag, 08 juli 2024 om 17:14
onweer
Vandaag was in principe best een lekkere zomerse dag. In tegenstelling tot een aantal dagen geleden, was het met zo'n 25 graden prima vertoeven. Maar aan alles komt een einde; vanaf 17.00 geldt code geel in het hele land. De reden? Heftig noodweer.

Zwaar onweer

Vandaag was zogezegd prima weer. Aan de kust was het met 23 tot 24 graden iets koeler dan elders, waar 25 tot 29 graden gehaald werd.
De zon werd afgewisseld door bewolking, en vanavond gaat het helemaal los. Het KNMI verwacht zwaar onweer, pittige regenbuien en zelfs hagel.

Het hele land

De weerwaarschuwing gaat in vanaf 17.00 uur en gold in eerste instantie voor vier provincies. Inmiddels is het weeralarm uitgebrei en is het hele land de klos.
Het weeralarm duurt hier tot 02.00 uur vannacht. Daarna trekken de onweersbuien naar Duitsland, zo verwacht de weerdienst.
code geel

Wisselvallig

Woensdag wordt het iets koeler, maar is het nog steeds aangenaam zomerweer met temperaturen rond de 21 tot 24 graden. De dagen erna blijft het wisselvallig. Nog steeds geen echte zomer dus. En dat terwijl men deze zomer mogelijk 'de heetste ooit' zou worden.

NET BINNEN

beste zangers

Voor dit bedrag kun je Tangarine uit Beste Zangers boeken

okt 06, 14:06

Tangarine zet zichzelf momenteel goed op de kaart. De twee broers doen mee aan het huidige seizoen van Beste Zangers en maken veel indruk. Maar wat kost het als je hen wil boeken? Spoiler: het tarief...

kristel k3

K3-Kristel in diepe rouw door verschrikkelijk verlies

okt 06, 13:41

Kristel, die je natuurlijk kunt kennen van de meidenband K3, heeft gisteren verschrikkelijk nieuws gedeeld op Instagram. De zangeres is een collega, die tevens een goede vriend van haar was verloren....

apenheul

Apenheul gooit prijzen omhoog: dit moet je nu voor een kind aftikken

okt 06, 12:36

Er is grote verontwaardiging ontstaan over de prijzen van het winter-evenement van dierenpark Apenheul. Op Facebook klagen mensen steen en been over de kosten, die als buitensporig hoog worden omschre...

woman showing sadness lonely place

Weerman heeft slecht nieuws: ''Orkaan in aantocht''

okt 06, 10:13

Vandaag belooft een rustige en ook vrij zonnige dag te worden, maar vanavond slaat het weer compleet om. Weerman Dennis Wilt voorspelt regen en wind.De dag is frisjes begonnen, maar de temperatuur gaa...