Weerman weet het zeker: hier gaat het volgende week sneeuwen

Nieuws
door Roland
zaterdag, 07 september 2024 om 10:24
road 5903402 1280
Dit weekend kunnen we genieten van heerlijke warme temperaturen. Weerman Michael van de Poel heeft echter geconstateerd dat er Arctische lucht onderweg is. Vanuit de poolstreken trekt dit weerpatroon over de Noordzee en over West-Europa.

Sneeuwbuien

De luchtmassa, afkomstig van de Noordelijke IJzee, brengt lage temperaturen maar vermoedelijk ook sneeuw.
Het gaat dan om bergachtige gebieden zoals de Alpen, waar op hoogtes boven de 2.200 meter sneeuwbuien worden verwacht. Nu al? Ja nu al. En dat is inderdaad uitzonderlijk vroeg voor de tijd van het jaar. 'Normaal' is dat pas veel later het geval.
De maritieme Arctische lucht, die zich onderscheidt door een lange tocht over de zee, wordt onderweg vochtig en koelt niet alleen de lucht, maar creëert ook kans op buien. Met name in de Alpenregio kan dit leiden tot erg heftige sneeuwbuien.

Temperatuur gaat na het weekend gevoelig onderuit! In een noordelijk stromingspatroon stroomt van origine maritiem Arctische lucht (mA) richting west en midden Europa. In de noordwestelijke Alpen is er later vanaf ongeveer 2200 / 2500 meter een toenemende kans op sneeuwbuien!

Image
Image
84
Reply

Jas en paraplu

Wat dit allemaal te maken heeft met Nederland? Wel, door de aanvoer van de poollucht gaat de temperatuur hier ook flink omlaag. Volgende week wordt het aan de kust niet warmer dan 10 tot 13 graden. Het binnenland wordt iets warmer. Daar wordt het maximaal 16 graden.
De krachtige noordenwind zorgt ervoor dat het een stuk kouder aanvoelt. Met name in de avond en in de nacht. Er is zelfs kans op vorst.
Positief is dan weer dat het koude weerbeeld van tijdelijke aard lijken te zijn. Aan het eind van volgende week lijkt de hogedrukas zich te verplaatsen.
Maar goed, zoals eerder ook al aangegeven is het volgende week een aanrader om een jas en een paraplu bij je te hebben als je de deur uit gaat.

NET BINNEN

tltzeidl

Te land, Ter Zee en In de lucht-kijkers doen een zeer opvallende ontdekking

sep 16, 9:35

Het populaire televisieprogramma Te Land, Ter Zee en In de lucht is helemaal terug van weggeweest. We zijn drie afleveringen onderweg en kijkers zitten massaal voor de buis. En kijkers hebben een opva...

peter bb vol liefde

B&B-Peter besluit eerlijk te zijn: ''Dit was gespeeld''

sep 15, 20:59

Voor Peter uit B&B Vol Liefde heeft zijn deelname niet geresulteerd in het vinden van liefde. Hij wilde Iris graag voor zich winnen, maar die missie faalde. Ook met Malgosia werd het niets. Peter biec...

action

Hulpdiensten met spoed naar Action: ''Dit is niet te bevatten''

sep 15, 20:21

Zeer heftig nieuws vanuit Nieuwerkerk aan de IJssel. Daar is gisteren een man met zijn scootmobiel van een roltrap in een Action gereden. De man ligt zwaargewond in het ziekenhuis, zo meldt het AD op...

esther bb vol liefde

B&B-Esther nu samen met deze deelnemer: ''Echt een leuk stel''

sep 15, 19:30

De reünie van B&B Vol Liefde zit erop en er is een hoop gebeurd. Natuurlijk mocht iedere kandidaat zijn of haar verhaal doen. Maar als je zoveel vrijgezellen in een ruimte zet...Tsja, dan bestaat de k...