Weeronline waarschuwt voor overstromingen: Hier gaat het straks gigantisch los

Nieuws
door Roland
dinsdag, 18 juni 2024 om 14:19
pexels toon de vos 11925052 6208447
Vandaag is een kletsnatte dag, waarbij een intensief regengebied over ons land trekt. Naast veel neerslag, gaat het mogelijk ook fel onweren. Het zuidoosten van het land moet zich opmaken voor zwaar noodweer. Weeronline waarschuwt inwoners.

Noodweer

Het zomerweer schiet nog niet echt op, en dat is nog zacht uitgedrukt. En wat er vanavond mogelijk gebeurt is ook niet zo'n best vooruitzicht.
Weeronline meldt dat het zuidoosten van ons land vanavond te maken kan krijgen met wateroverlast, waarbij overstromingen dus goed mogelijk zijn. We hebben eerder in Limburg en in Friesland al gezien hoe ernstig dit kan uitpakken.
Maar dat is nog niet alles. Door de intensieve regenval, zullen er ook hoge waterstanden in rivieren zijn. Als het meezit, overstromen die niet.

'Tientallen millimeters'

Weeronline verwacht dat de meeste regen gaat vallen 'over een strook van het midden van Brabant naar de Achterhoek. ''Hier kunnen enkele tientallen millimeters regen vallen.'' Het zou gaan om wel 50! millimeter.
Daar komt bij dat het mogelijk dus ook nog flink kan gaan onweren. Vanavond regent het ook in het midden, in het oosten en het zuiden van het land.
De avondspits zal naar verwachting druk worden. Houd daar dus rekening mee als je de weg op gaat, aldus het weerstation.

Morgen schitterend

De weersomstandigheden van vandaag staan in schril contrast met hoe het er morgen uit gaat zien. Met slechts enkele stapelwolken in het vooruitzicht en een dominerend zonnetje is het een perfecte dag om er lekker opuit te gaan.
Er wordt morgen nergens regen verwacht en de temperatuur kan in het zuidoosten rondom de twintig graden uitkomen.

NET BINNEN

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...