Oranjefans gaan helemaal los over opstelling: ''Hoe kan dit nou?''

Sport
door Roland
woensdag, 10 juli 2024 om 18:35
joey veerman
Nog een paar uur te gaan en dan begint Oranje aan de wedstrijd tegen Engeland. Tot dusver was het leuk en aardig, maar nu MOET er gewonnen worden. Voetbalprimeur blikt vooruit en denkt te weten met welke elf Ronald Koeman de meeste kans lijkt te hebben.

Verdediging oranje

Het zal niemand verbazen dat Bart Verbruggen de goalie is vanavond. Hij keepte al vijf prima potjes en tegen Turkije was hij geweldig.
De achterhoede bestaat verder uit Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Wanneer die laatste gewisseld wordt, zal Mickey van de Ven zijn vervanger zijn.

Middenveld oranje

Het middenveld is inmiddels ook wel duidelijk. Jerdy Schouten speelt als controleur, met Tijjani Reijnders naast hem. Voor hen moet Xavi Simons gaan zweven tussen de linies.
Tegen Roemenië deed hij dat naar behoren, maar tegen Turkije was het ronduit dramatisch. Toch krijgt hij ook ditmaal het vertrouwen van de bondscoach.

Aanval oranje

We gaan door naar de aanval. Op links is Cody Gakpo een zekerheid. De toernooitopscorer doet het uitstekend en hoeft niet te vrezen voor zijn positie.
Zijn directe tegenstander is Kyle Walker van Manchester City. Die zou hij eruit moeten kunnen lopen, maar de Engelse verdediger heeft zijn sporen verdiend.
In de spits staat Memphis Depay. Koeman laat geen persconferentie onbenut om aan te geven hoe belangrijk de clubloze spits voor het Nederlands Elftal is.
Wout Weghorst heeft inmiddels meermaals bewezen dat hij levert, maar zit ook vanavond gewoon weer op de bank. Tot zijn eigen frustratie overigens.
En dan de positie waar de meeste discussie over is, namelijk de rechtsbuiten. In eerdere wedstrijden heeft onze bondscoach gekozen voor Malen, Frimpong en Bergwijn. De laatste twee duels startte Bergwijn, maar die werd beide keren in de rust gewisseld.

Malen weer teleurgesteld

Donyell Malen kende niet alleen een superseizoen bij BVB (Borussia Dortmund), maar scoorde op het EK nu al drie keer.
Veel mensen dachten dan ook dat Malen vanavond zou gaan starten. Voetbalprimeur denkt echter dat Malen opnieuw teleurgesteld wordt. Zij achten de kans groot dat Steven Bergwijn opnieuw in de basis staat. Fans zijn daar niet al te blij mee.
Maarja, als hij er twee maakt in de eerste helft is alles weer anders :)
Dat gezegd hebbende, komt Voetbal International juist weer met Malen als basisklant. Wat gaat het worden?

Poll

De oranjefans zijn inmiddels op weg naar het stadion. Dortmund is normaal geelzwart, maar is nu overgenomen door Nederlanders.
Dat levert prachtige plaatjes op, zoals je in onderstaande video kunt zien. GE-NIE-TEN:

NET BINNEN

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...