Salarissen Oranjespelers online gezet: Dit verdienen ze

Sport
door Roland
dinsdag, 25 juni 2024 om 10:56
depay
Dat voetballers zwaar overbetaald worden voor het werk dat er geleverd wordt, is voor veel mensen allang geen verrassing meer. Maar wat er exact betaald wordt, was tot op heden niet echt bekend. Tot nu, want de salarissen van de spelers zijn online gezet.

Salarissen Oranje

Ze zeggen wel eens dat voetballers 'maar een aantal jaar hebben om hun pensioen bij elkaar te schrapen. Dat is natuurlijk complete onzin.
De website Capology heeft een overgezicht opgesteld van wat de spelers van het Nederlands elftal maandelijks op hun bankrekening gestort zien worden. En dat zijn duizelingwekkende bedragen, die 'normale mensen' nooit zullen verdienen.

Salaris Memphis

Laten we beginnen met de speler die het slechtst presteert op het EK: Memphis Depay. Het is niet zo gek dat hij met een grimas voor de camera verschijnt.
Depay beurt namelijk een jaarsalaris van 8,75 miljoen bij zijn werkgever Atletico Madrid. Al stopt dat snel, want zijn contract wordt niet verlengd.
memphis

Frenkie de Jong inkomen

De best betaalde voetballer is Frenkie de Jong. De middenvelder is bijna altijd geblesseerd, maar krijgt voor die paar pirouetjes en wat terugspeelballetjes jaarlijks 37,5 miljoen euro uitgekeerd.
De speler die na Frenkie het meest verdient, is Matthijs de Ligt. Hij hoeft niet naar de voedselbank, want met 16 miljoen euro per jaar zit hij er warmpjes bij.

Steven Bergwijn

De penningmeester van Ajax zal ongetwijfeld een rotjaar hebben gehad. Steven Bergwijn kostte miljoenen, en pakt ook nog eens een jaarsalaris van 4,6 miljoen.
Wie is de slechtst betaalde speler? Dat is niemand minder dan Joey Veerman. PSV moet flink bezuinigen zo te zien, want de Volendammer krijgt 'maar' 800.000 euro per jaar van de Eindhovenaren. Niet gek dat hij graag weg wil.

Top 5 best betaalde spelers

1. Frenkie de Jong: 37,5 miljoen
2. Matthijs de Ligt: 16 miljoen
3. Georginio Wijnaldum 15 miljoen
4. Virgil van Dijk: 13,4 miljoen
5. Nathan Aké: 9,7 miljoen
De bedragen zijn natuurlijk wel bruto, en dus gaat er nog een flink gedeelte aan belasting vanaf. Maar niemand hoeft medelijden te hebben met heren broodvoetballers.

NET BINNEN

gers pardoel

Gers Pardoel mag zijn twee kinderen niet meer zien

sep 28, 13:31

Gers Pardoel moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. De zanger/rapper heeft zijn kinderen nu al een jaar niet gezien, en de rechter gaat beslissen of dat zo blijft, of dat hij zijn zoon e...

maxime meiland

Leroy en Maxime nemen besluit dat iedereen al zag aankomen

sep 28, 11:51

Maxime Meiland en haar man Leroy Molkenboer hebben een besluit genomen dat iedereen al van ver zag aankomen. De twee slagen er maar niet in hun woning van de hand te doen en daarom is de vraagprijs nu...

whatsapp image 2024 09 28 at 101309 1336ac19

Nederlandse wielrenner (24) plotseling overleden

sep 28, 8:30

De sportwereld verkeert in diepe rouw. De wielerbond heeft namelijk bekendgemaakt dat Bas van Belle is overleden. De 24-jarige wielrenner was de oudere broer van Loe, die rijdt voor Visma-Lease en onl...

jutta leerdam

Uitgelekte beelden: 'Jutta en Jake verwachten een kindje'

sep 28, 7:49

Jutta Leerdam en haar steun en toeverlaat Jake Paul zijn inmiddels al een tijdje samen. In die tijd hebben ze flink wat airmiles opgebouwd, aangezien ze 8,927 kilometer van elkaar af wonen. Toch lijkt...