Salarissen Oranjespelers online gezet: Dit verdienen ze

Sport
door Roland
dinsdag, 25 juni 2024 om 10:56
depay
Dat voetballers zwaar overbetaald worden voor het werk dat er geleverd wordt, is voor veel mensen allang geen verrassing meer. Maar wat er exact betaald wordt, was tot op heden niet echt bekend. Tot nu, want de salarissen van de spelers zijn online gezet.

Salarissen Oranje

Ze zeggen wel eens dat voetballers 'maar een aantal jaar hebben om hun pensioen bij elkaar te schrapen. Dat is natuurlijk complete onzin.
De website Capology heeft een overgezicht opgesteld van wat de spelers van het Nederlands elftal maandelijks op hun bankrekening gestort zien worden. En dat zijn duizelingwekkende bedragen, die 'normale mensen' nooit zullen verdienen.

Salaris Memphis

Laten we beginnen met de speler die het slechtst presteert op het EK: Memphis Depay. Het is niet zo gek dat hij met een grimas voor de camera verschijnt.
Depay beurt namelijk een jaarsalaris van 8,75 miljoen bij zijn werkgever Atletico Madrid. Al stopt dat snel, want zijn contract wordt niet verlengd.
memphis

Frenkie de Jong inkomen

De best betaalde voetballer is Frenkie de Jong. De middenvelder is bijna altijd geblesseerd, maar krijgt voor die paar pirouetjes en wat terugspeelballetjes jaarlijks 37,5 miljoen euro uitgekeerd.
De speler die na Frenkie het meest verdient, is Matthijs de Ligt. Hij hoeft niet naar de voedselbank, want met 16 miljoen euro per jaar zit hij er warmpjes bij.

Steven Bergwijn

De penningmeester van Ajax zal ongetwijfeld een rotjaar hebben gehad. Steven Bergwijn kostte miljoenen, en pakt ook nog eens een jaarsalaris van 4,6 miljoen.
Wie is de slechtst betaalde speler? Dat is niemand minder dan Joey Veerman. PSV moet flink bezuinigen zo te zien, want de Volendammer krijgt 'maar' 800.000 euro per jaar van de Eindhovenaren. Niet gek dat hij graag weg wil.

Top 5 best betaalde spelers

1. Frenkie de Jong: 37,5 miljoen
2. Matthijs de Ligt: 16 miljoen
3. Georginio Wijnaldum 15 miljoen
4. Virgil van Dijk: 13,4 miljoen
5. Nathan Aké: 9,7 miljoen
De bedragen zijn natuurlijk wel bruto, en dus gaat er nog een flink gedeelte aan belasting vanaf. Maar niemand hoeft medelijden te hebben met heren broodvoetballers.

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...