Twee grote verrassingen in opstelling Oranje: ''Hoe is dit mogelijk?''

Sport
door Roland
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:50
koeman
Ronald Koeman heeft zojuist de opstelling van het Nederlands Elftal bekendgemaakt. In het team is plek voor twee nieuwe spelers. Lutsharel Geertruida staat in de verdediging, terwijl ook Donyell Malen speelt. Tot slot keert Joey Veerman weer terug.

Opstelling Oranje

Het inbrengen van Geertruida en Malen, gaat ten koste van Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk nog samen aan de rechterkant speelden.
Daarnaast begint ook Xavi Simons op de bank. Tijjani Reijnders schuift daardoor een plekje op in het midden.
Met die wijzigingen lijkt bondscoach Ronald Koeman in te spelen op de tactiek van Oostenrijk, dat erom bekend staat onder Ralf Rangnick fanatiek druk te zetten. Geertruida kan daar volgens Koeman beter op inspelen dan Dumfries, die niet goed kan opbouwen.
Met Malen kiest Koeman daarnaast ook voor een aanvaller met snelheid en diepgang die gebruik kan maken van de ruimtes achter de defensie.
Ook denkt de bondscoach dat Veerman met zijn kwaliteiten in de passing goed van pas komt. Tot zover weinig verrassingen.
Fans snappen echter helemaal niets van het opstellen van Memphis, die wederom in de basis staat. Nu Oranje door is, zou Koeman Weghorst kunnen opstellen.
Dat weigert hij echter, en houdt vast aan Memphis. Onderstaand vind je de volledige opstelling van Oranje, dat over 45 minuten moet spelen:
Opstelling Oranje: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Malen, Memphis, Gakpo.

NET BINNEN

frans bauer

Ex-man Sieneke reageert op affaire met Frans Bauer

okt 25, 20:01

Nederland is compleet in de ban van een mogelijke verhouding tussen Sieneke en Frans Bauer. De media hebben het er maar druk mee, en nu reageert de een na de ander. Zo ook de ex-man van Sieneke, die l...

amalia

Grote zorgen om Amalia: ''Huilde zichzelf in slaap''

okt 25, 17:41

Duitse media melden dat er grote zorgen zijn om prinses Amalia. De toekomstige koningin is in korte tijd veel kilootjes kwijtgeraakt omdat ze het moeilijk zou hebben met haar overgewicht. Volgens het...

rob de nijs

Jet deelt groot verdriet over Rob de Nijs

okt 25, 14:07

Jet de Nijs, de vrouw van Rob de Nijs, heeft een emotioneel bericht geplaatst op Instagram, waarin ze even stilstaat bij de tijd dat haar man nog op het podium stond: ''Wat mis ik die dagen.''Jet deel...

wendy van hout

Wendy van Hout kan er niet meer tegen, stapt naar de politie

okt 25, 11:58

Wendy van Hout gaat door een verschrikkelijke periode heen. De vriendin van Peter Gillis stond recent in de rechtbank tegenover een van de vaders van haar kinderen, die dreigt om meerdere sekstapes wa...