Twee grote verrassingen in opstelling Oranje: ''Hoe is dit mogelijk?''

Sport
door Roland
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:50
koeman
Ronald Koeman heeft zojuist de opstelling van het Nederlands Elftal bekendgemaakt. In het team is plek voor twee nieuwe spelers. Lutsharel Geertruida staat in de verdediging, terwijl ook Donyell Malen speelt. Tot slot keert Joey Veerman weer terug.

Opstelling Oranje

Het inbrengen van Geertruida en Malen, gaat ten koste van Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk nog samen aan de rechterkant speelden.
Daarnaast begint ook Xavi Simons op de bank. Tijjani Reijnders schuift daardoor een plekje op in het midden.
Met die wijzigingen lijkt bondscoach Ronald Koeman in te spelen op de tactiek van Oostenrijk, dat erom bekend staat onder Ralf Rangnick fanatiek druk te zetten. Geertruida kan daar volgens Koeman beter op inspelen dan Dumfries, die niet goed kan opbouwen.
Met Malen kiest Koeman daarnaast ook voor een aanvaller met snelheid en diepgang die gebruik kan maken van de ruimtes achter de defensie.
Ook denkt de bondscoach dat Veerman met zijn kwaliteiten in de passing goed van pas komt. Tot zover weinig verrassingen.
Fans snappen echter helemaal niets van het opstellen van Memphis, die wederom in de basis staat. Nu Oranje door is, zou Koeman Weghorst kunnen opstellen.
Dat weigert hij echter, en houdt vast aan Memphis. Onderstaand vind je de volledige opstelling van Oranje, dat over 45 minuten moet spelen:
Opstelling Oranje: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Malen, Memphis, Gakpo.

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...