'Studenten uit huis gegooid bij aankomst prinses Amalia'
Koningshuis

‘Studenten uit huis gegooid bij aankomst prinses Amalia’

Sinds bekend is geworden dat prinses Amalia aankomend schooljaar gaat studeren in de hoofdstad, wordt er volop gewerkt om haar zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Niet iedereen lijkt het echter fijn te vinden dat onze prinses naar Amsterdam komt.

Zo is de straat waar Amalia gaat wonen bezaaid met dozen. Werklui lopen op en neer en er wordt keihard gewerkt om alles zo mooi mogelijk te maken.

Zoon eigenaar moet weg

Een saillant detail aan de hele kamerkwestie is dat het pand waar Amalia zal gaan vertoeven tijdens hij studie eigendom is van goede vrienden van Willem Alexander en Máxima.

De zoon van de eigenaar woonde tot voor kort samen met zijn vrienden in het pand, maar wordt nu door zijn eigen vader uit het pand geknikkerd omdat Amalia er wil wonen. De jongen en zijn maatjes is gevraagd hun dozen zo snel mogelijk te pakken. Wanneer zij dit gedaan hebben, zal de woning volledig gerenoveerd worden en zal aan alle eisen van Amalia worden voldaan. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

Amalia heeft ondertussen ‘erg veel zin’ in haar studententijd. Ze meldde eerder ook ‘geluk’ te hebben gehad dat zij in tegenstelling tot anderen wel snel een kamer heeft gevonden.