Arjen Lubach onder vuur na ‘ziekelijk’ filmpje koningin Elizabeth

BNers
door Rick
dinsdag, 13 september 2022 om 11:55
Schermafbeelding 2022 09 13 om 115451
Arjen Lubach heeft veel kritiek ontvangen doordat hij grappen heeft gemaakt over de overleden Britse koningin Elizabeth. Hij liet namelijk een simulatie zien van Elizabeth die in haar kist ligt.

Grap valt niet goed

Arjen Lubach gebruikte het overlijden van de koningin om duidelijk te maken dat hij een echte republikein is. Op de dag van haar overlijden grapte hij in zijn show: “We beginnen met verdrietig nieuws. We hebben geen gast vanavond, want aan het begin van de avond hoorden we helaas dat ze is overleden.”
Maar hij ging gisterenavond nog een stap verder. Hij klaagde namelijk over de hoeveelheid media-aandacht voor het overlijden. “In Groot-Brittannië gaat het al helemaal over niks anders. Het is daar echt hysterisch”.
Vervolgens liet hij een simulatie zien van de koningin die gefilmd wordt in haar kist. “Ik zat een beetje te zappen en er is daar zelfs een kanaal, BBC Extra Plus, met een live verslag van binnenuit.”
Het gedeelte: BBCM Extra Plus en verslag van binnenuit waren natuurlijk verzinsels. “Wow! Die Britten zijn gewoon helemaal gek man!”, grapt hij.
Dan: “Nee, oké, dit was heel ziek, maar ze had dit waarschijnlijk zelf heel mooi gevonden, want ze had ‘heel veel humor’.”
Als even later de Britse ster James Morrison aanschuift aan zijn desk, vraagt Arjen: “Hebben we je gekwetst met die video?”
Hij daarop: “Een beetje.”

Onsmakelijke TV

Veel kijkers konden deze grap niet waarderen. “Ik heb Arjen Lubach en z’n programma hoog zitten, maar het kistfilmpje van Queen Elizabeth vond ik toch net een stapje te ver”, twittert een kijker.
Ook dachten mensen dat de beelden uit de kist echt waren. Dit komt omdat Arjen niet duidelijk vermeldde dat het om een simulatie ging.

NET BINNEN

ruud gullit

Voetbalfans laaiend, gaan helemaal los over deze 3 Oranjefans

jun 17, 13:34

Nederland won gisteren 1-2 van Polen, maar op social media gaat het heel ergens anders over. Kijkers uit het buitenland reageren laaiend op drie Oranjefans die voor de dag kwamen als imitatie van Ruud...

memphis

Medium Liesbeth weet het zeker: zoveel goals gaat Memphis op dit EK maken

jun 17, 12:57

Het EK voetbal is begonnen en het Nederlands Elftal heeft de eerste wedstrijd direct met 1-2 gewonnen van Polen. Memphis Depay bakte er geen pepernoot van, maar volgens paragnost Liesbeth van Dijk gaa...

geldmaat

Contant geld pinnen niet meer gratis: dit bedrag ga je per opname aftikken

jun 17, 10:53

Anno 2024 zijn er steeds minder mensen die contant betalen, of flappen uit een automaat halen. Betalen met munt- en briefgeld is tegenwoordig een stuk minder populair dan afrekenen met een pinpas of m...

guus meeuwis concert

Concert Guus Meeuwis stilgelegd, publiek moet snel weg

jun 16, 20:53

Lichte paniek vanavond in het Philips-stadion. Het Groots met een zachte G-concert van Guus Meeuwis is vanavond kort stilgelegd en fans die op het veld van de Eindhovense club stonden, moesten het vel...