Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting

BNers
doorRolandwoensdag, 15 juni 2022 at 7:12
Danny de Munk aangeklaagd wegens verkrachting
Tegen volkszanger Danny de Munk ligt een aangifte wegens verkrachting. Zijn advocaat Royce de Vries bevestigt dit na eerdere berichtgeving van De Telegraaf.
Het gaat om een vrouw die tussen 2007 en 2008 heeft samengewerkt met De Munk in de musical Ciske de Rat. De zanger kent de identiteit van de vrouw, doordat misdaadverslaggever John van den Heuvel per ongeluk een e-mail doorstuurde met alle gegevens van de vrouw.

Statement advocaat

'Cliënt is door politie en justitie niet geïnformeerd over een aangifte die tegen hem zou zijn gedaan over een gepleegd strafbaar feit van vijftien jaar geleden. Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt - door een abusievelijk doorgestuurde mail - bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.'
Advocaat Richard van der Weide, die de vrouw bijstaat, laat weten geen commentaar te willen geven in afwachting van het onderzoek.

Grensoverschrijdend gedrag

Zo'n twee maanden geleden kwam De Munk op de radar van roddelvlogster Yvonne Coldeweijer. Zij uitte toen heftige beschuldigingen aan het adres van de zanger, die te maken hadden met grensoverschrijdend gedrag.
Daarop besloot musicalgigant Stage Entertainment onderzoek te laten uitvoeren door een extern bureau. Dit bureau gaa in gesprek met de betrokkenen, maar wil verder niets zeggen over de uitkomsten.
0 Reacties