Erica Meiland heeft het gehad met Chantal Janzen - "kraamde onzin uit"

BNers
doorshowbladzondag, 19 juni 2022 at 10:57
Erica Meiland heeft het gehad met Chantal Janzen - "kraamde onzin uit"
Erica Meiland en Chantal Janzen zullen geen vriendinnen meer worden. Na de verhitte discussie in de talkshow van Eva Jinek is Erica een beetje op haar teentjes getrapt. Inmiddels is het ongeveer een half jaar geleden dat Erica een aantal bizarre uitspraken deed in haar biografie. Chantal reageerde hierop in de talkshow.

Biografie Erica Meiland

Ze sprak zich in haar boek vooral uit over moslimvrouwen, die ze beschreef als pinguïns. Chantal liet als reactie hierop weten dat dit natuurlijk geen slimme uitspraak is: "Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van. Jij zegt: ‘Ik weet dat er geen een meisje is die het prettig vindt om een hoofddoek te dragen.’ Dan denk ik: lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen…"
Zoals wel vaker is gebleken in het verleden kan de familie Meiland niet zo goed tegen kritiek. Erica reageert nu op die uitspraken in een interview met De Telegraaf: "Ik zat voor het boek bij Jinek. Zij pikte er dat stukje over moslimvrouwen in boerka’s uit. Prima. Ik zit daar en zij mag mij alles vragen. Dan heb je naast je Chantal Janzen.'
Erica Meiland heeft het gehad met Chantal Janzen - "kraamde onzin uit"
'Ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi – grossierend in domme opmerkingen. Ze had zich niet in het onderwerp verdiept, kraamde onzin uit, alleen om toch vooral maar te deugen." Ze gaat verder: "Ik was de studio nog niet uit of mijn kinderen begonnen te appen: allemaal reacties, blablabla. Kijk je uit, op de terugweg?'

Bedreigingen

'Ik dacht: hoezo? Maar er liep al een man van de beveiliging mee naar mijn auto. Het werd me eens te meer duidelijk dat sommige moslims behoorlijk agressief kunnen worden als je dingen hebt gezegd die hun niet aanstaan." Wel geeft Erica toe dat ze misschien een andere benaming had kunnen bedenken dan het woord "pinguïns".
"Misschien had ik daar iets anders voor moeten bedenken, maar dat is dan wel weer behoorlijk hypocriet. Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen. Maar nonnen zijn katholiek, niet islamitisch. Dat zal het verschil wel zijn."
0 Reacties