Oud-Songfestival deelnemer Humphrey Campbell overleden

BNers
door Roland
dinsdag, 26 maart 2024 om 11:49
candle
Droevig nieuws op deze dinsdagmiddag. Zanger Humphrey Campbell is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Volgens zijn familie en management is hij gisteravond 'rustig en pijnvrij' naar het hiernamaals vertrokken.

Humphrey Campbell

Nog maar vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig ziek was. De ex-geliefde van Ruth Jacott had een tournee gepland en zou volgend jaar optreden in vijftien verschillende theaters. Daar had hij zich ontzettend op verheugd.
Campbell vertegenwoordigde Nederland in 1992 op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Zijn lied Wijs Me De Weg was goed voor de negende plek. Gedurende zijn lange loopbaan werkte hij samen met een groot aantal Nederlandse artiesten, onder wie Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde ruim twintig jaar een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott

Ruth Jacott was achtergrondzangeres bij de songfestivaldeelname van Campbell. Een jaar later was hij dat bij haar, toen ze meedeed met het nummer Vrede en de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren iets langer dan twintig jaar een liefdeskoppel.
De twee gingen in 2011 uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar vriend tweemaal overspel gepleegd en dat kon zij hem niet vergeven.
Humphrey Campell is 66 jaar geworden. Hij heeft besloten zijn lichaam de wetenschap beschikbaar te stellen. Om die reden zal er geen uitvaart gehouden worden.

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19