Rapper Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden

BNers
door Roland
maandag, 25 maart 2024 om 00:07
defrhymz
De Nederlandse muziekwereld verkeert in diepe rouw. Zojuist is bekend geworden dat Def Rhymz (53) is overleden. Het trieste nieuws wordt gedeeld door een vriend van hem, de Rotterdammer Anthony Pengel, rapnaam U-Niq.

Def Rhymz overleden

U-Niq (echte naam Anthony Pengel) heeft een foto van Def geplaatst. Daaronder schrijft hij: ''Mijn broer, je bent gaan rusten. We zullen altijd van jou houden man.'' Onder het bericht wordt geschrokken gereageerd. Inmiddels stromen de condoleances binnen.
Het is momenteel nog niet bekend waaraan Def Rhymz is overleden. Vier maanden geleden schoof hij nog aan bij Nandoleaks, het YouTube-kanaal van FunX-presentator Fernando Halman. Hier deed hij uit de doeken dat hij met hartproblemen kampte.
In de afgelopen jaren heeft hij drie hartoperaties ondergaan. Hij wachtte op een donorhart en had om die tijd te overbruggen een 'motor' in zijn hart. ''Dit is letterlijk mijn levenslijn. Mijn linkerhartklep doet heel weinig'', aldus Def toen.

Loopbaan

De Rotterdammer werd bij het grote publiek bekend met zijn nummer 'Doekoe' in 1999. Daarna scoorde hij nog een hit met 'Schudden'. Def werkte ook samen met de formatie Postmen. Hier was hij te horen op het nummer 'De Bom'.
Def Rhymz, echte naam Dennis Douwe Bouman, heeft slechts 53 jaar mogen worden. We wensen betrokkenen veel sterkte toe.

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19