Viaplay is F1-uitzendrechten kwijt: deze partij neemt ze over

BNers
door Roland
zaterdag, 30 maart 2024 om 20:33
maxverstappen
Breekbreekbreek! Volgens het doorgaans goed ingevoerde Formule-1 platform GPBlog is de kogel door de kerk. Streamingsdienst ViaPlay is de F1-uitzendrechten kwijt. Gemeld wordt dat Ziggo met de rechten aan de haal gaat.

Ziggo enige overgebleven partij

GPBlog laat weten 'te hebben vernomen' dat Ziggo het hoogste bod heeft uitgebracht op de Formule 1 rechten. Hiermee heeft de zender concurrenten als ViaPlay, maar ook Canal+ en RTL afgetroefd. Volgens de website zal Ziggo 'snel naar buiten treden' met het nieuws.
Sinds 2022 waren de rechten in handen van Viaplay, maar dat contract loopt aan het eind van dit jaar af. Eerder deze maand vertelde topman Roger Lodewick er alle vertrouwen in te hebben dat ViaPlay de felbegeerde strijd om de rechten zou winnen.
Ondanks dat ViaPlay in zwaar weer verkeert, gaf Lodewick ook aan dat er voor de streamingsdienst nog steeds toekomst zou zijn in Nederland als de rechten verloren zouden worden. ''Maar die zijn wel heel belangrijk'', aldus de topman.

F1 naar Ziggo!

Vanaf 2025 zal de Formule 1 dus 'ouderwets' weer te zien zijn bij Ziggo. Waarschijnlijk zal de F1 dan ook weer te zien zijn op het open kanaal en verschillende Ziggo Sport-kanalen. Naast de F1 heeft Ziggo ook de rechten van een aantal Europese voetbalcompetities.
Fans reageren lyrisch op het nieuws. Of de geliefde Olav Mol en Jack Plooij het commentaar zullen verzorgen? Dat is nog niet bekend. Laten we eerst maar even wachten tot Ziggo het nieuws zelf bevestigt. Als we GPBlog mogen geloven, gebeurt dat snel.

Poll

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19