Wereldberoemde dirigent Harry van Hoof overleden

BNers
door Dennis
zondag, 02 juni 2024 om 16:38
beroemde muzikant overleden
Vandaag is er verdrietig nieuws bekend geworden in het medialandschap. Dirigent, arrangeur en componist Harry van Hoof is namelijk gisteren overleden. Het overlijden werd bekend gemaakt op Facebook. Bovendien is het nieuws bevestigd door Toon van Hoof, de directeur van productiebedrijf 'Van Hoof Produkties".

Harry van Hoof

Harry van Hoof was de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf. Door zijn leeftijd (81 jaar), was hij al een hele tijd niet meer actief binnen het bedrijf. Hij genoot de laatste jaren van zijn pensioen, wat natuurlijk welverdiend is na een glansrijke carrière.
Harry van Hoof was twintig jaar lang de vaste dirigent van het bekende 'Metropole Orkest'. Hij werd hierdoor mede bekend als de dirigent van vele Nederlandse Eurovision Song festival inzendingen.
Samen met Hans van Hement schreef hij bijvoorbeeld de hit: How Do You Do van het duo Mouth & MacNeal uit 1971, of Dinge dong van Teach in.

Armand, Ramses Shaffy, Rob de Nijs

Daarnaast was Harry een deel van de groep: Peter en zijn Rockets van Peter Koelewijn. Alsof dit nog niet genoeg succes is, werkte hij ook samen met bekende artiesten zoals Armand, Ramses Shaffy, Rob de Nijs, Willeke Alberti, Sandra & Andres en BZN.
Ondanks zijn prachtige leeftijd, ging het nog steeds erg goed met Harry van Hoof. Hij stond nog volop in het leven en was niet ziek. Toch heeft het noodlot toegeslagen en is de beste man helaas overleden. Dit werd bevestigd door Toon van Hoof. Ondanks dezelfde achternaam, zijn de twee geen familie van elkaar.
Namens iedereen bij Showblad wensen we de nabestaanden veel kracht en liefde toe in deze verdrietige tijd.

NET BINNEN

fans

Het doek is gevallen: Vitesse verdwijnt na 132 jaar

jun 20, 21:28

Verwoestend nieuws voor supporters van de Arnhemse voetbalclub VItesse. Volgens Voetbal International zal de KNVB aanstaande maandag de proflicentie intrekken. Dit heeft catastrofale gevolgen, want na...

hollywood

Wereldberoemde Hollywood-acteur plots overleden

jun 20, 20:22

De internationale filmwereld verkeert in diepe rouw. Zojuist is bekend geworden dat de wereldberoemde Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Dat meldt zijn zoon. Sutherland is een legende bin...

maxime

Babynieuws in huize Meiland? ''Maxime is zwanger''

jun 20, 18:48

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ''ze is in verwachting!''Momenteel is de familie Meiland per camper aa...

sieneke

Sieneke krijgt genadeklap: 'dakloos en tonnen in de schuld'

jun 20, 14:40

Sieneke zit vuistdiep in de ellende en lijkt de genadeklap te hebben gekregen. De Sha-La-Lie-zangeres zit niet alleen in een vechtscheiding met haar ex-man, maar heeft nu ook de Belastingdienst achter...