Withete Yvonne Coldeweijer klaagt BNR Nieuwsradio aan: ''Ik ben dubbel genaaid!''

BNers
door Roland
zaterdag, 28 mei 2022 om 6:29
yvonne coldeweijer
Yvonne Coldewijer is witheet. De roddelvlogster stapt naar de Raad voor de Journalistiek en gaat een klacht tegen BNR Nieuwsradio en medewerker Talitha Muusse indienen. Volgens Coldewijer is zij ''dubbel genaaid'' door BNR en Talitha, toen zij een 'snuifvideo' deelde, die achteraf nep bleek te zijn.
Eerder deze week slingerde Coldeweijer een filmpje de wereld in, waarop het net lijkt alsof Muusse drugs gebruikt. Al snel bleek dat dit een vooropgezet plan. BNR Nieuwsradio en Talitha wilden hiermee aantonen hoe juicekanalen zoals Life of Yvonne te werk gaan.

Navraag

De radiozender had de video zelf in elkaar geflanst en het item vervolgens anoniem naar Yvonne gestuurd. Die belde Talithia op om navraag te doen. Ondanks dat Muusse ontkende, deelde Coldeweijer het filmpje met haar volgers. Dat kwam haar op een berg kritiek te staan. Nu vindt Yvonne dat ze 'bewust misleid' is. ''BNR en Muusse willen bewijzen dat ik niet integer ben'', aldus een woedende Coldeweijer.

Andere video

Maar er is nog iets aan de hand, want Coldeweijer beweert dat BNR haar een andere video heeft gestuurd, dan welke de omroep heeft getoond. Op die video zou het een stuk aannemelijker zijn dat Muusse echt iets zou hebben gesnoven. ''Ze hebben het snuifgedeelte uit de video geknipt'', zo stelt Yvonne.
''Schandalig en onetische journalistiek'' noemt Coldewijer het. ''Ik zal daarom een officiële klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek ten aanzien van journaliste Talitha Muusse en omroep BNR", schrijft de roddelvlogster. De Raad voor de Journalistiek is een Nederlandse instelling die beoogt een onafhankelijk oordeel te vellen over journalistiek werk.
BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark wilde tegenover het ANP niet ingaan op de vraag of er inderdaad een andere video naar Coldeweijer is gestuurd. Over de klacht die Coldeweijer zegt te gaan indienen, zegt Van Ark: "Het staat haar vrij om naar de Raad voor de Journalistiek te gaan."

NET BINNEN

onweer

Wederom noodweer op komst: hier gaat het straks gigantisch los

mei 21, 14:22

Gisteren ging het in het noorden van Nederland faliekant mis. Het stortregende flink en in Friesland liepen straten vol met water, tot verbijstering van veel bewoners. Er is slecht nieuws, want straks...

kaars

Oud GTST-acteur (59) plotseling overleden

mei 21, 9:22

De Nederlandse entertainmentwereld verkeert in diepe rouw. Zojuist is namelijk bekend geworden dat oud Goede Tijden, Slechte Tijden acteur Frank Schaafsma totaal onverwacht is overleden. Zijn familie...

hans de booij

Hans de Booij (65) neemt gedwongen afscheid door gezondheidsproblemen

mei 20, 21:51

Verdrietig nieuws van fans van Hans de Booij. De man die bekend werd dankzij zijn hit Annabel, is helaas niet langer in staat om op te treden. Zijn lichaam werkt niet meer mee, en daardoor moet hij af...

roy donders

Roy Donders in bed beland met de vriend van zijn beste vriendin: ''Foutje''

mei 20, 19:33

Het is momenteel highlife bij een aantal vaderlandse media zoals Shownieuws en Ditjes&Datjes. Dat komt door Roy Donders, die in zijn biografie een opvallende onthulling doet. De olijke Brabander laat...