Nieuwe details over doodsoorzaak Matthew Perry: ''Dit klopt niet''

Buitenland
door Roland
woensdag, 22 mei 2024 om 9:14
matthew perry
Er komt een nieuw, strafrechtelijk onderzoek naar het overlijden van Matthew Perry. Dat heeft de politie in Los Angelas laten weten. Perry, die bij het grote publiek bekend werd door zijn rol als Chandler in Friends, overleed in oktober vorig jaar aan de drug ketamine.

Matthew Perry overleden

Op 28 oktober vorig jaar ging er een schokgolf door Hollywood. Matthew Perry werd levenloos gevonden in zijn jacuzzi die in zijn tuin stond.
Kort daarna werd de acteur dood verklaard. Nadat er eerst werd gesproken van een hartstilstand, concludeerde een schouwarts later dat 'de acute effecten van ketamine' Perry fataal waren geworden. Zijn overlijden werd als een ongeluk omschreven.
We zijn inmiddels bijna zeven maanden verder, maar de autoriteiten van Los Angeles gaan de dood van Perry nu samen met de DEA (Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst) nader onderzoeken.
Zij willen weten hoe de acteur de ketamine heeft gekregen. Anders gezegd: ze gaan proberen om de persoon te achterhalen die de drugs aan hem gegeven heeft en onder welke omstandigheden.

Therapie

Matthew Perry kampte met angst en depressie en zat hiervoor in therapie. Als onderdeel van therapiesessies nam hij ketamine.
Zijn laatste infuustherapie kreeg hij echter anderhalve week voor zijn dood. Dat infuus kan volgens instanties onmogelijk de oorzaak zijn van de hoge ketamine-waardes in zijn bloed.
Bovendien werden er ook sporen van ketamine in zijn maag gevonden. Dat suggereert dat hij de drug mogelijk in pilvorm had ingenomen.
Kortom: het vermoeden bestaat dat er iets niet helemaal in de haak is. En dat gaat nu, zeven maanden nadat Perry is overleden, alsnog onderzocht worden.

NET BINNEN

nedfra

Oranjefans zijn er helemaal klaar mee: ''Nooit meer opstellen''

jun 21, 22:37

Nederland speelde vanavond het tweede EK-duel. In groep D was Frankrijk de tegenstander. Vooraf waren de verwachtingen hoog, maar daar kwam eigenlijk helemaal niets van terecht. De slechtste man aan o...

koeman

Oranje-kijkers gaan helemaal los: ''Haal hem eruit''

jun 21, 21:35

Het Nederlands Elftal speelt momenteel op het EK tegen Frankrijk. Vooraf zag Ronald Koeman kansen op een overwinning. Inmiddels is het rust. Nederland komt er sporadisch uit, maar het lijkt er meer op...

armpit

Je okselhaar kleuren is nu de zomertrend van 2024

jun 21, 20:38

Anno 2024 zien we steeds meer vrouwen die besluiten hun okselhaar lekker te laten groeien, maar er ook voor kiezen om het te verven. Inmiddels kunnen we zelfs spreken van een trend. Sterker nog: missc...

natasja froger

Natasja Froger schrikt van tarief Joost Klein: ''Zoveel heeft René nooit gevraagd''

jun 21, 19:19

Het Songfestival ligt alweer een tijd achter ons, maar Joost Klein blijft razend populair. De Europapa-Fries komt om in de boekingen, en rekent een flinke gage. Natasja Froger is zich het apelazerus g...