Vreselijk: Bekende oud-Ajax speler (47) crasht met auto

Buitenland
door Roland
vrijdag, 10 mei 2024 om 8:50
babangida
Voormalig Ajax-speler en international van Nigeria Tijjani Babangida is zwaargewond geraakt bij een zeer zwaar auto-ongeval. Dat melden lokale media uit het land en De Telegraaf. Zijn broer Ibrahim (47) zou het ongeval niet hebben overleefd.

Tijjani Babangida ongeluk

De crash zou hebben plaatsgevonden op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Wat er exact voorgevallen is, is op dit moment nog niet duidelijk.
Nigeriaanse media schrijven dat Babangida in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Hij zou niet verkeren in levensgevaar. Zijn vrouw, die ook in het voertuig zat, ligt eveneens in het ziekenhuis. Het is onbekend hoe zij eraan toe is.
De broer van Tijjani zou de crash niet hebben overleefd. Ibrahim, die vijf jaar lang (1997 - 2002) speelde bij de club FC Volendam, is slechts 47 jaar geworden.

Loopbaan Tijjani Babangida

Tijjani Babangida kwam in 1991 naar Nederland, waar hij een contract tekende bij Roda JC. Hij werd ook nog verhuurd aan VVV-Venlo, alvorens hij in 1996 een transfer maakte naar Ajax. Daar vertrok hij uiteindelijk na zeven jaar.
Babangida won de gouden medaille met Nigeria op de Olympische Spelen van 1996. Ook nam hij deel aan het WK voetbal in 1998.
Vanzelfsprekend wensen we de familie veel sterkte met dit zware verlies en wensen we Tijjani en zijn vrouw veel kracht toe bij het herstel.

Former Super Eagles, Tijani Babangida and his brother Ibrahim were involved in a ghastly car accident. Authorities confirm Ibrahim, who represented Nigeria at the 1993 U17 World Cup, sadly d!ed from wounds sustained from the crash.

Image
Image
94
Reply

NET BINNEN

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...

gover meit en joost klein

EBU geeft eindelijk opheldering over diskwalificatie Joost Klein, AVROTROS laaiend

mei 19, 11:10

De EBU (European Broadcasting Union) heeft weer iets meer losgelaten over het diskwalificeren van Joost Klein bij Eurovisie. En dat maakt de tongen los. De AVROTROS is laaiend en is voornemens om bezw...

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...