Wereldberoemde artiest overleden: ''Hij is maar 53 geworden''

Buitenland
door Roland
maandag, 17 juni 2024 om 21:55
daiga ellaby jdsxqmax uy unsplash
Zo laat op deze maandagavond zeer verdrietig nieuws. Zojuist is bekendgemaakt dat de wereldberoemde Britse artiest Dario G. is overleden. Paul Spencer, zoals zijn echte naam luidde, kun je onder meer kennen van zijn WK-hit Carnaval de Paris uit 1998.

Paul Spencer

De nabestaanden zijn vanzelfsprekend net als vele andere fans in diepe rouw. Via Instagram laat de familie aan volgers weten dat Spencer is heengegaan.
''Met groot verdriet kondigen wij het overlijden van onze geliefde Paul Spencer aan. Hij was positief tot aan het einde, maar dit was een strijd die hij niet meer kon voeren.'' De artiest is overleden aan de gevolgen van kanker en is slechts 53 jaar geworden.

WK-anthem

Veel mensen kennen zijn enorme hit Carnaval de Paris natuurlijk. Dit was uiteindelijk het anthem van het WK in 1998. Op YouTube is het nummer miljoenen keren beluisterd.
In 1997 verwierf Dario G. bekendheid met het nummer Sunchyme. Dit lied werd ook miljoenen keren geluisterd, in de tijd dat Spotify nog niet bestond.
Carnaval de Paris werd in 2002 overigens opnieuw uitgebracht, speciaal voor het WK in Zuid-Korea en Japan.

Game On

Dario G. was eigenlijk een trio, maar in 2002 besloot Paul alleen verder te gaan onder dezelfde naam. In 2010 maakte hij samen met Pitbull het lied Game On, als anthem voor het WK in Zuid-Afrika. Een groot succes werd dat echter niet.

NET BINNEN

iris

'B&B-Iris liegt over scheiding, ex-schoonfamilie vertelt hoe het echt zit

jul 19, 21:38

Iris uit B&B Vol Liefde 2024 ligt onder vuur. Haar ex-schoonfamilie is niet blij met de uitspraken die ze doet omtrent de scheiding met haar ex-man Hans. Iris zou de waarheid niet vertellen en zou zel...

eloise

Eloise liegt alles bij elkaar: ''Dit gelooft niemand.''

jul 19, 20:51

Eloise van Oranje roeptoetert overal en nergens dat ze het bekend zijn verschrikkelijk vindt. Maar in de tussentijd doet ze alles voor aandacht. Nu komt ze met een ongeloofwaardig verhaal, dat ze in d...

maan

Doek valt voor Maan: ''Dit is het einde van haar carrière''

jul 19, 20:00

Maan de Steenwinkel is een paar jaar enorm succesvol geweest. Tot een jaar geleden kwam elk lied dat ze uitbracht in de hitparade. Maar nu ziet Maan alle alarmbellen afgaan. ''Haar carrière is echt vo...

mark

Peter komt met zorgwekkende update over Mark

jul 19, 19:23

De familie Gillis heeft een zorgwekkende update gegeven over de situatie van Mark, die sinds eind vorige maand op de intensive care ligt. In het bericht wordt onder meer aangegeven dat de laatste dage...