Vermogen Max Verstappen wereldkampioen
BNers

Dit is het bizarre vermogen van Max Verstappen nu hij wereldkampioen is

Het is een geweldig jaar geweest voor Max Verstappen (24) en hij kan het jaar ook nog eens geweldig afsluiten toen hij gister een spetterende race neerzette en ook nog eens wereld kampioen werd! Uiteraard krijg Max voor zijn overwinningen ook flink wat beloningen.

Afgelopen zomer begon het al goed voor Max toen hij in Oostenrijk drie keer op rij had gewonnen en eerste werd bij de Gand Prix. Per gewonnen wedstrijd sleept Max gemiddeld al zo’n 250.000 euro binnen.

Dat hij kan racen weet inmiddels de hele wereld maar dat hij er goed voor wordt beloond is ook een ding. Volgens veel bronnen is Max net niet de best betaalde F1 coureur in de wereld, Lewis Hamilton staat nog altijd bovenaan dit lijstje maar Verstappen staat wel op nummer 2.

Vermogen Max Verstappen

Red Bull beloond Max Verstappen goed voor al zijn prestaties want hij krijg maar liefst 25 tot 35 miljoen euro per jaar op zijn bankrekening gestort. Hamilton zit daar toch wat boven want hij krijgt tussen de 30 en 45 miljoen euro per jaar van Mercedes. Het opmerkelijk is wel dat alle andere F1 coureurs een stuk minder krijgen per jaar, hun salarissen variëren van 250.000 – 12 miljoen euro per jaar. Dat betekend dus dat Max alleen al met zijn salaris alle andere coureurs zou kunnen betalen.

Maar vergeet niet dat dit alleen puur zijn inkomsten uit het racen zijn, Max krijgt namelijk ook nog eens goed betaald van zijn sponsors. Denk bijvoorbeeld aan de Jumbo, zei betalen hem ook nog eens flinke bedragen per jaar om zijn gezicht te kunnen gebruiken.

Bonussen

Maar dat is nog lang niet alles want Max krijgt ook nog eens bonussen van Red Bull op het moment dat hij bijvoorbeeld extra punten scoort. Per WK punt krijgt hij 50.000 euro extra en per gewonnen race 250.000 euro extra.

Wereldkampioen

Nu Max gister wereldkampioen is geworden kan hij zeker rekenen om een dikke vette bonus van Red Bull. Hoeveel dit bedrag exact is, is niet helemaal bekend maar reken er maar op dat deze bonus in de miljoenen oploopt en sommigen hebben gezegd dat hij een bonus van 5 miljoen euro heeft gekregen van Red Bull. Er is namelijk een prijzenpot van 1 miljard dollar die wordt verdeelt over alle teams. Hoe meer punten een team heeft gescoord dit seizoen, hoe meer ze natuurlijk krijgen van de prijzenpot.

Voordat Max wereldkampioen werd, werd zijn vermogen al geschat op 65 miljoen euro en dan is de prijzenpot van gisteren nog niet meegerekend.