Amateursoldaat Harry wilde vechten in Oekraïne - 'You are a Russion spy'

Entertainment
vrijdag, 25 maart 2022 om 9:29
harry hlf8
Harry uit Spakenburg zat vorige week aan de tafel van Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8. Hij kondigde in deze uitzending aan dat hij wilde vechten tegen de Russen. Toch is Harry weer terug in het land: “Het was een zooitje.”

Afreizen naar Oekraïne

Harry besloot vorige week zijn vrouw en kind achter te laten om te reizen naar Oekraïne. Hij zag het als zijn plicht om het land te helpen in de strijd tegen de Russen. Twee dagen na die desbetreffende uitzending vertrok Harry. Toch werd hij Oekraïne niet binnengelaten:
“Omdat ik geen contacten had.” Vervolgens verzon hij dat hij een journalist was. “Dus toen kwam ik wel de grens over. Ik in één streep door naar Lviv en vanuit Lviv meteen door naar Kiev, alleen daar ben ik nooit aangekomen dus. Ik reed op mijn navigatie en ze hebben heel veel wegen afgezet en overal blokkades. Ik nam met de navigatie waarschijnlijk een verkeerde afslag en ik stond voor een kapotgeschoten brug.”

Ramptoerist

En dat vond Harry mooi hoor: “Ik dacht: mooi, dat zie je niet elke dag, ik maak een foto en een filmpje. En ik draai om, ik wil terug, en ik zie een soort van basis. Ik wilde terugrijden en er waren in één keer allemaal soldaten. Oekraïense soldaten. Ik dacht: nou, het zal wel, want die zag ik de hele weg al.”
Met zijn Nederlandse paspoort paraat, dacht Harry makkelijk de grens over te kunnen steken: “Nou, daar kreeg ik de kans niet voor. Ik werd uit de auto gesleurd op de grond. Ik had ook allemaal shit in de auto. Ik had een kruisboog mee om te jagen. Ik denk: als ik niets te eten heb, dan kan ik een kip schieten, want die lopen daar genoeg. Ik had een legeroutfit en legerkisten mee.”
“Zij zeiden dat ik Russische legerschoenen had. Zij zeiden: ‘You are a Russian spy!’ Ik zeg: ‘Nee, ik kom van Holland, ik kom van Holland! Ik kom helpen!’ Maar ja, het mocht niet baten. Ik ging bóem op het asfalt, handen op de rug, ingetapet, zak over m’n hoofd, helemaal ingetapet.”
Bekijk het hele fragment hier:

NET BINNEN

memphis

Memphis Depay heeft een nieuwe vriendin en dat is een heel bekend model

jun 21, 11:46

Memphis Depay is momenteel natuurlijk DE sterspeler van het Nederlands Elftal. Hij hoeft nog slechts een paar keer raak te prikken om de topscorer aller tijden te worden. Maar ook buiten de lijnen sco...

linda de mol

'Vieze Jeroentje' bedroog Linda met de dochter van DEZE zangeres

jun 21, 10:38

Vorige maand werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie niet voldoende bewijs heeft kunnen vinden om Jeroen Rietbergen, in de volksmond bekend als 'Vieze Jeroentje' voor de rechter te brengen. Toch bl...

pexels olly 3812749

Tropische hitte onderweg: het wordt nog heter dan gedacht

jun 21, 10:12

Heerlijk nieuws op deze vrijdagochtend. Het heeft het namelijk alle schijn van dat de zomer op losbarsten staat. Eerst moeten we vandaag nog even door wat buien en onweer heen, maar daarna kan het viz...

fans

Het doek is gevallen: Vitesse verdwijnt na 132 jaar

jun 20, 21:28

Verwoestend nieuws voor supporters van de Arnhemse voetbalclub VItesse. Volgens Voetbal International zal de KNVB aanstaande maandag de proflicentie intrekken. Dit heeft catastrofale gevolgen, want na...