Crisisoverleg bij Eurovisie: dit wordt er nu besproken

Entertainment
door Roland
zaterdag, 11 mei 2024 om 16:48
joost klein
Er is momenteel vanalles gaande in Zweden. Eerder vandaag werd Joost Klein gediskwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat leidde tot enorme ophef. De Zweedse omroep SVT meldt nu dat er een 'crisisoverleg' wordt gevoerd.

Diskwalificatie Joost Klein

Zoals gezegd werd er eerder vandaag besloten dat Joost gedwiskwalificeerd is. Er zou op donderdagavond een incident hebben plaatsgevonden.
Lang werd stilgehouden wat er precies gebeurd was, maar vandaag kwam naar buiten dat er iets voorgevallen was met een vrouwelijke medewerker van Eurovisie. Joost zou die persoon 'bedreigd' hebben. Hoe en waarom is niet bekend.
Enfin, de organisatie kwam vanmiddag met het nieuws dat Joost gedwiskwalificeerd is. Dat zorgde voor enorm veel woeste reacties. Cornald Maas liet weten dat het betreffende incident helemaal niet zo erg was. Dat Joost niet mee mag doen, wordt als 'disproportioneel' betiteld.

AVROTROS reageert

De AVROTROS zegt 'geschokt' te zijn. De NPO spreekt van een 'ingrijpend' besluit en een 'grote teleurstelling'. Inmiddels krijgt Joost volop steun.
De Albanese inzending, die het niet redde tot de finale, deed op X een oproep voor de terugkeer van Joost. Ook elders gaat het helemaal los.

EBU in paniek

De EBU, de organisatie achter het liedjesfestijn, schijnt volledig in paniek te zijn. Men had niet verwacht dat dit besluit zoveel los zou maken.
De Zweedse omroep SVT laat weten dat er momenteel 'crisisoverleg' gevoerd wordt door de top van de EBU. Er wordt gekeken of het besluit kan worden teruggedraaid en of Joost alsnog mee kan doen. Shownieuws heeft de berichtgeving inmiddels overgenomen.

NET BINNEN

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...

markus spiske n tfau9gtf0 unsplash

Zoveel contant geld mag je in je woning bewaren

mei 18, 18:49

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant...

pinnen

Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

mei 18, 15:09

Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl...