Het doek is gevallen: Joost Klein moet vertrekken bij Eurovisie

Entertainment
door Roland
zaterdag, 11 mei 2024 om 12:30
joost klein
Het doek is gevallen voor Joost Klein. Organisator European Broadcasting Union (EBU) heeft besloten dat Joost is gediskwalificeerd. Dat is zojuist naar buiten gebracht in een verklaring. Hij zal dus NIET meedoen vanavond aan de finale van Eurovisie.

Niet gepast

De reden die wordt aangevoerd, is de uitkomst van het politieonderzoek. Een vrouwelijke medewerker heeft bij de autoriteiten aangifte gedaan tegen Joost.
Volgens de organisatie is het daarom 'niet gepast' om Joost mee te laten doen. Hij moet vertrekken uit Zweden en moet dus terug naar Nederland.

'Bedreiging'

Volgens de politie is het betreffende incident afgelopen donderdag voorgevallen. Klein zou daar een Zweedse medewerker van Eurovisie verbaal bedreigd hebben. Er is geen fysieke confrontatie geweest, zo benadrukken de autoriteiten.
Ook heeft een en ander helemaal niets te maken met Eden Golan. Die geruchten werden door tegenstanders van het land de wereld ingeslingerd, maar blijken leugens.

Justitie

De politie heeft de zaak overgedragen aan justitie. Het Openbaar Ministerie gaat nu beoordelen wat er verder met Joost gaat gebeuren. Dat kan even in beslag nemen.
In de hele geschiedenis is het nooit eerder gebeurd dat een deelnemer door de organisatie is gediskwalificeerd tijdens het evenement. De finale vanavond zal dus zonder Joost zijn. Ontzettend pijnlijk. Joost zal vermoedelijk nog wel van zich laten horen.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...