Domino Challenge vanaf vandaag op televisie - alles wat je moet weten

Entertainment
doorshowbladzaterdag, 28 mei 2022 at 10:04
Domino Challenge vanaf vandaag op televisie - alles wat je moet weten
Iedereen die voor 2009 naar de televisie keek herinnert zich Domino Day nog wel. Het fenomeen dominosteentjes omgooien op televisie begon in de '80 al, en groeide in de twintig jaar daarop uit tot een kijkcijferhit. Het draaide in de programma's altijd om het record verbreken van het grootst aantal vallende dominostenen.

Domino Day

Het programma heeft niet altijd Domino Day geheten. Het was een onderdeel van het programma De eerste de beste, waarin er allerlei recordpogingen werden gedaan. In 1988 werd het eerste wereldrecord verbroken, met een aantal van 1,3 miljoen vallende stenen. Tien jaar later werd er op SBS6 nogmaals een poging gewaagd.
En die poging was weer succesvol, met dit keer 1,6 miljoen vallende stenen. Je kan je voorstellen dat er in de jaren daarop nog meer pogingen werden gedaan. In het laatste jaar (2009) ging het om een aantal van 4,8 miljoen stenen. Maar de editie uit 2005 is misschien wel degene die het meeste op ons netvlies staat.
Domino Challenge vanaf vandaag op televisie - alles wat je moet weten

De Dominomus

Kan je je de mus nog herinneren? Het beestje vloog de hal binnen tijdens de voorbereidingen, en maakte zich schuldig aan de val van 23.000 dominostenen. Toen de mus werd doodgeschoten, zorgde dit door het hele land voor verontwaardigde reacties. De mus werd later opgezet en tentoongesteld door Natuurmuseum Fryslan.

Domino Challenge met Ruben Nicolai

Het nieuwe programma gaat in een nieuw jasje gestoken worden. Een groep van acht van de beste bouwteams gaan in het programma de strijd met elkaar aan. Ruben Nicolai gaat Domino Challenge presenteren.
0 Reacties