Jarenlange veroordeling voor kindermisbruiker R. Kelly (55), zanger vermoedelijk nooit meer vrij

Entertainment
doorRolanddonderdag, 30 juni 2022 at 6:15
Jarenlange veroordeling voor kindermisbruiker R. Kelly (55), zanger vermoedelijk nooit meer vrij
Rapper / zanger R. Kelly is gisteren in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Hij werd schuldig bevonden aan het leiden van een organisatie die vrouwen en minderjarige! meisjes misbruikte. Robert Kelly, zoals zijn echte naam luidt, gaat in hoger beroep.
De openbare aanklagers hadden bij de rechtbank gevraagd om een straf, langer dan 25 jaar. De advocaten van R. Kelly vonden een gevangenisstraf van 10 jaar daarentegen voldoende.
In de rechtszaal waren meerdere vermeende slachtoffers van R. Kelly en/of diens organisatie aanwezig. Een aantal vrouwen nam het woord en vertelden over de impact van Kelly op hun leven is. Zo zei een vrouw dat de zanger veel levens heeft verwoest. Een ander is van mening dat hij de rest van leven de gevangenis in moet.

Hoger beroep

De wereldberoemde zanger werd vorig jaar nog schuldig bevonden aan vrijheidsberoving, dwangarbeid en verschillende misdaden van de Amerikaanse 'Mann Act', de federale wetgeving rond mensenhandel.
R. Kelly, die overigens al sinds 2019 in de gevangenis zit, is niet van plan de opgelegde straf te accepteren. Zijn advocaat liet direct na het juryoordeel weten dat de zanger in beroep gaat.
0 Reacties