Joop van den Ende kapot van verdriet: ''Zware klap''

Entertainment
door Roland
vrijdag, 26 mei 2023 om 10:56
Ende
Joop van den Ende en zijn vrouw Janine zijn 'diep geraakt' door het overlijden van Tina Turner. Dit laten zij weten in een uitgebreide verklaring. ''Het nieuws is bij ons als een mokerslag binnengekomen. Dit is een enorme klap voor ons'', zo stellen zij.

Vriendschap

De familie Van den Ende blijkt een hele warme band te hebben gehad met Tina Turner en Erwin Back, de tweede echtgenoot van de Amerikaanse zangeres. Die is ontstaan door de productie van de musical Tina, waarvoor Joop van den Ende nauw contact had met Turner.
Hij benaderde haar zelf, maar Tina wimpelde Joop in eerste instantie af en wilde er niets van weten. Ze had zich teruggetrokken in Zwitserland en wilde vooral rust. Pas na lang aandringen ging ze overstag, omdat zij vond dat de wereld moest zien dat het leven altijd weer herkansingen biedt. ''Voor haar was de musical een pleidooi voor hoop en levenskracht.''

Musical

''Haar levensverhaal is ongekend. Tina heeft de diepste dalen van het bestaan gezien, maar wist zich dankzij haar talent er altijd weer uit te werken. Door de zingen en op te treden, kon ze alle ellende en misère opzijzetten'', zo stelt Joop.
''We merkten dat het haar zwaar viel, omdat ze alles weer moest herbeleven: de bittere armoede, het misbruik, het racisme. Maar gaandeweg veranderde er iets: Tina begon te beseffen dat de musical haar muzikale erfenis naar de toekomst zou brengen. Het was haar afscheid als artiest en als wereldster.'' De musical ging in 2018 op West End in Londen in première.

Enorme klap

Joop en Janine hebben altijd contact gehouden met Tina Turner en haar man. ''We wisten dat ze ziek was. Toch kwam het nieuws van haar overlijden voor ons als een enorme klap. We zullen de herinneringen aan haar klasse voor altijd koesteren.''

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19