Optreden Joost Klein afgelast, organisatie start groot onderzoek naar hem

Entertainment
door Roland
vrijdag, 10 mei 2024 om 15:39
joost klein
Joost Klein zou vandaag repeteren voor de finale, maar zijn optreden mag geen doorgang vinden. De EBU (European Broadcast Union) is namelijk een onderzoek gestart naar een 'incident' rondom Joost. Wat hier aan de hand is, is volstrekt onduidelijk. Maar hij mag niet optreden.

Incident Joost Klein

"We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending. Joost zal voorlopig niet repeteren", zo schrijft de EBU in een persverklaring.
Klein ging gisteren door naar de finale en zou vandaag als vijfde act repeteren. Hij werd echter overgeslagen en kreeg niet te horen waarom. Joost is momenteel wel in de arena, maar kreeg geen toestemming om op te gaan treden. Dat besluit lijkt laat te zijn genomen, want de technici stonden op het punt om de props die hij gebruikt op het podium klaar te zetten.
Naast het ANP maakt ook Shownieuws inmiddels melding van een 'incident' rondom Joost. Het Nederlandse kamp wil vooralsnog niet reageren.

Halve finale

Zoals iedereen, zelfs de bookmakers, gisteren hadden verwacht ging Joost door naar de finale van Eurovisie in het Zweedse Malmo.
Ondanks alle consternatie heeft ook Israël zich geplaatst voor de grote finale. Het land is van de tiende, naar de tweede plek geklommen. De mensen thuis zijn ontzettend enthousiast over Eden Golan en haar schitterende uitvoering van Hurricane.
De finale is zaterdag. Gastland Zweden en de zogenoemde Big Five (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) waren al verzekerd van een finaleplaats.

🇳🇱 The EBU has released a statement about Netherlands' absence in today's first Grand Final dress rehearsal. "We are currently investigating an incident that was reported to us involving the Dutch artist. He will not be rehearsing until further notice." x.com/gjkooijman/sta…

GJ Kooijman
GJ Kooijman
@gjkooijman

Statement van de EBU regarding Joost Klein: We are currently investigating an incident that was reported to us involving the Dutch artist. He will not be rehearsing until further notice. We have no further comment at this time and will update in due course.

Image
2.5K
Reply

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...