Schermafbeelding 2022 09 05 om 12.34.18
BNers

Ex-deelnemer The Voice woedend op Waylon: ”Valse beloftes”

Voormalig Voice-deelnemer Senja heeft de pers opgezocht om vernietigend uit te halen naar Waylon. Het jurylid zou haar onder meer een platencontract en een werkvergunning regelen voor de Canadese zangeres. Er is niks van terechtgekomen, tot frustratie van Senja.

Anderhalf jaar geleden stuurde Waylon Senja vlak voor de liveshows naar huis om een vreemde reden. Hij stelde dat Senya al goed genoeg was. Later zei hij zelfs dat hij samen met haar bezig was aan “een plaat”.

Tegen weekblad Party zegt Senja nu dat dit een groot lulverhaal is. “De redactie zei dat het wel goed zat, omdat Waylon een man van zijn woord is. Inmiddels kan ik zeggen: dat is hij absoluut niet.”

Werkvergunning

Een dag nadat ze werd weggestuurd bij The Voice, kreeg Senja een bericht van Waylon. Toen dacht ik: “Thank god, het is dus echt.” Niet veel later ging Senja’s relatie uit, waardoor ze een nieuwe werkvergunning moest aanvragen.

Schermafbeelding 2022 09 05 om 12.35.25

Volgens Senja heeft Waylon haar toegezegd te zullen helpen hiermee. “Want dan zou hij me kunnen helpen met een uitnodigingsbrief voor een visum. Hij antwoordde dat hij absoluut met me door wilde en dat hij me hier in Nederland zou houden.”

Maar opeens werd het stil. “Waylon antwoordde niet meer op mijn appjes en beantwoordde mijn advocaat ook niet meer. Ik ben aan mijn lot overgelaten door hem.”

Acteur

Senja denkt dat Waylon een ‘acteur’ is. Hij misbruikt, in mijn ogen, zijn machtspositie. Dat hij in februari dit jaar huilend op tv kwam in een gesprek over het misbruikschandaal bij ‘The Voice’ (zie video), is daar ook een voorbeeld van denk ik. Hij komt op mij over als iemand die niets geeft om een ander, maar vooral om zichzelf.”