Glennis Grace wil Ladies of Soul niet verlaten, groep annuleert alle concerten
BNers

Glennis Grace veroorzaakt ophef bij Ladies of Soul, groep annuleert alle concerten

Het was gisteren groot nieuws: Ladies of Soul annuleren alle concerten in september. Hier had niemand rekening mee gehouden, want de algemene aanname was dat de groep relschopper Glennis Grace er gewoon uit zou gooien zodat er doorgegaan kon worden met optreden.

Zoals je weet ligt Glennis namelijk nogal onder vuur vanwege het Jumbo-incident waarbij minderjarig personeel door een knokploeg, geformeerd door ‘leeuwenmoeder’ Glennis, werd mishandeld. Eind oktober staat de rechtszaak tegen haar op de planning en dat zou dus pas na de concertreeks zijn.

Onenigheid

Na het incident was er al veel onenigheid bij de zingende dames. Een aantal leden wilden per direct afscheid nemen van Glennis, maar anderen besloten haar juist te steunen. Dat werd een soort wij tegen hen-situatie.

Het gerucht gaat nu ehter dat de meerderheid van de groep heeft besloten dat Glennis Ladies of Soul moet verlaten. Het probleem is echter het contractuele gedeelte. Glennis kan formeel niet uit de groep gegooid worden zonder dat de rechter haar veroordeeld heeft. En Glennis is niet van plan om vrijwillig op te stappen.

Dan zit er dus niks anders op, dan het annuleren van alle concerten en de uitkomst afwachten van de aankomende rechtszaak. Als de Amsterdamse zangeres wordt veroordeeld, kan ze uit Ladies of Soul geknikkerd worden. Dan kan de groep zonder Glennis Grace weer verder gaan.